Sağlık için bisiklete bindiler

Sağlık için bisiklete bindiler

Sağlık için bisiklete bindiler

Kalp uyarısı yapıldı!

 

29 Eylül Kalp Günü dolayısıyla Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşama teşvik amacıyla bisiklet etkinliği düzenlendi. Kırıkkale Şehir Parkında düzenlenen etkinlikte İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş vatandaşlarla birlikte bisiklete bindi, vatandaşları kalp sağlığını korumak için hareket etmeye davet etti.

 

ŞEHİR PARKINDA BİSİKLET TURU

Sağlık Müdürlüğü tarafından, Kalp Sağılığı Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşları kalp sağlığını korumaya teşvik amacıyla bisiklet etkinliği gerçekleştirdi. Şehir merkezinde bulunan Şehir Parkında gerçekleşen etkinliğe İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan bisikletlere binen katılımcılar şehir parkında bisiklet yolunda tur atarak dünya kalp gününde kalbini ödüllendirdi. Düzenlenen etkinlikte kalp sağlığını koruma yolları anlatılırken, vatandaşlar kalp sağlığını korumaya davet edildi.

 

UZUN BİR HAYAT İÇİN HAREKET

Katılımcılarla birlikte bisiklete binerek tur atan İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ?29 Eylül dünya kalp günü dolayısıyla Kırıkkale´de vatandaşlarımızda sağlık personelimizle iç içe Kırıkkale Büyükşehir parkında halkımızı sağlıklı yaşama teşvik kapsamında bisiklet etkinliği düzenledik. Tüm halkımızın kalp sağlığını korumak ve sağlıklı ve uzun bir hayat için hareket etmeye, motorlu taşıtlardan mümkün olduğu kadar uzak durmaya, imkanlar dahilinde bisiklet gibi alternatif ve sağlıklı ulaşım araçlarını kullanmaya davet ediyoruz. Daha sağlıklı bir Kırıkkale dileğiyle kalbinizi Ödüllendirin? ifadesini kullandı.

 

ÖLÜM NEDENİ OLAN İLK ETKEN

Güngüneş ?Bugün 29 Eylül Dünya Kalp Günü. Anlam ve önemi ise ülkemizde ve dünyada tüm ölüm sebepleri arasında birinci sırada yer alan kalp-damar hastalıklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak. Kalp-damar hastalıkları tüm dünyada ölüme neden olan ilk etken. Uzun yıllardır değişmeyen bu durum, teknolojinin gelişmesi ve tıbbın ilerlemesiyle beraber erken teşhis ve tedavinin daha kolay ve mümkün hale gelmesine rağmen aynı şekilde devam ediyor. Kalp-damar hastalıkları sağlıklı yaşamanın kurallarına dikkat edilince önemli derecede önlenebilir. Bu hastalığa sebep olan risk faktörlerinin bazılarını değiştiremeyiz. Bunlar yaş, cinsiyet ve genetiktir. Ailemizde birinci derece akrabalarda erken yaşta kalp damar hastalığının gözlenmiş olması bizi bu açıdan risk grubuna sokar? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli