Anahtar Kelimeler: Sağlık kampusu yapılacak

Sağlık kampusu yapılacak

Sağlık kampusu yapılacak

Sağlık kampusu yapılacak

600 günde bitirilecek

Eski SSK hastanesinin yerine yapılacak ve Kırıkkale´de 7 sağlık kuruluşunu bir çatı altında toplayacak olan ?Sağlık Kompleksi´nin ihale süreci tamamlandı. 15 Nisan´da yer teslimi yapılacak olan Sağlık Kompleksi 600 gün içerisinde tamamlanacak. Kırıkkale´nin sağlıkta önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Vali Dr.M.İlker Haktankaçmaz yeni yatırımlarla birlikte Kırıkkale´nin sağlıkta merkez olduğuna vurgu yaptı.

7 KURUM TOPLANACAK

Sağlık alanındaki çeşitli kurumları belirli bölgede toplayacak olan ve 23 bin m2 alan üzerinde eski Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi bölgesine yapılacak olan kompleks için geri sayım başladı. İhale sürecinin tamamlandığı proje kapsamında çalışmalara 10-15 Nisan 2017 tarihleri arasında başlanılacak. 23 bin m2´lik eski SSK Hastanesinin yerine yapılacak Sağlık Kompleksi içerisinde, il Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Hastane Semt Polikliniği, 40 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 112 Komuta Kontrol Merkezi-Başhekimlik, 8 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve merkez Toplum Sağlığı Merkezi yer alacak.

600 GÜNDE BİTİRİLECEK

Toplam maliyeti 33 Milyon 290 bin 504 TL olan yatırımın çalışmaları 10-15 Nisan 2017 tarihleri arasında başlayacak. İhaleyi alan firmaya teslimatın ardından projenin, 600 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.  Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, ihale süreci tamamlanan, Kırıkkale için önemli bir potansiyele sahip olacak ?Sağlı Kompleksi´ alanında incelemelerde bulundu. Yatırım hakkında genel bilgi veren Güngüneş, ?Sağlıkta memnuniyet açısından da Türkiye üçüncüsüyüz. Ankara´ya sevkler neredeyse durdu? ifadesini kullandı.

BÜYÜK KOMPLEK OLACAK

Alanda incelemelerde bulunan Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, ?İnşallah burası büyük bir sağlık kompleksi olacak. Vatandaş yoğunluğu olacak onun getireceği bazı sıkıntılar olacak ama önemli tedbirlerimizi alacağız. Sağlık turizmi, spor turizminin Kırıkkale´de yapılması noktasında altyapı çalışmaları tamamlanmış durumda. Bu çalışmaların da tamamlanmasıyla birlikte Kırıkkale sağlık turizminde önemli bir konuma gelecek, bu çalışmalar şehir ekonomisine de önemli katkılar sağlayacaktır diye düşünüyorum? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli