Anahtar Kelimeler: Sağlık yetkiyi aldı

Sağlık Sen yetkiyi aldı

Sağlık Sen yetkiyi aldı

Sağlık Sen yetkiyi aldı

Yetki açıklaması

Memur-Sen konfederasyonuna bağlı 12 iş kolunun en güçlü sesi Sağlık-Sen yetkiyi tekrar omuzladı. Yetkinin ardından açıklama yapan Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, ?Bu kutlu yolculuk teşkilatımız ve üyelerimiz sayesinde geniş kitlelere yayılarak büyümektedir. Sağlık-Sen genel merkezimiz 244 bin üye sayısına ulaşarak yine genel yetkili sendika olmuştur? dedi.

BİRÇOK KAZANIM ELDE EDİLDİ

Memur Sen´e bağlı Sağlık Sen  Kırıkkale´de tekrar yetkili sendika oldu. Yetkinin ardından açıklama yapan Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan,  sağlık çalışanlarının sendika sayesinde birçok kazanım elde ettiğini söyleyen Akdoğan ?2009 yılına kadar kısır bir döngü ile sendikacılık yapılmakta iken Memur-Sen, Sağlık-Sen ve Memur-Sen´e bağlı diğer sendikaların yetkili olmasıyla toplu görüşme masasında sağlık çalışanlarımız kazanımlarla tanışmıştır. Kazanımların adresi olan Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek çok sayıda kazanıma imza attık? ifadelerini kulandı.

YAPILAN ÇALIŞMALAR

Yapılan çalışmalar hakkında da açıklama yapan Akdoğan , ? Maaşa yüzdelik zam: Bütün kamu görevlilerine; 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam elde ettik. Enflasyon farkı oluşması halinde her iki yıl için de fark ödenecek. Yıllık izinlerde döner sermaye kesintisi: Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, Üniversite Hastaneleri´nde ve Adli Tıp Kurumu´nda görev yapanların ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar olan yıllık izinlerinde döner sermayeden kesinti yapılmayacak! Emekli maaş ve ikramiyesi: Tüm çalışanlarımızın emekli maaşlarının ve emekli ikramiyesinin artmasını sağlayacak Özel Hizmet Tazminatı yansıtma oranlarının 15 puan artırılmasını sağladık. (Kazanımımız sayesinde emekli ikramiyesinin 3800 TL, emekli maşlarının 100 TL artırılmasını sağladık.)? şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli