Sağlık için hijyen çok önemli

Sağlık için hijyen çok önemli

Sağlık için hijyen çok önemli

Sağlık Haftası mesajı

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Uzun, mesajında, sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken en önemli kuralın hijyen olduğunu belirtti.

Sağlıklı olmak için…

Sağlığın ihmal edilemeyen bir konu olduğunu ifade eden Uzun, "Vücudumuzu çevreleyen derimiz, dış ortamdan vücudumuza giren mikroplar için ilk engeli oluşturduğunu düşünürsek deriden başlayarak el, ayak, saç, ağız ve diş sağlığı için hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Eller sık sık ve kalıp sabunlar kullanılarak yıkanmalıdır. Ağız ve diş sağlığı hangi yaşta olursanız olun önem verilmesi gerekmektedir. Diş ve diş eti sağlığı özellikle ilerleyen yaşlarda çok önemlidir. Mutlaka senede en az bir kez diş muayenesi yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Beslenme uyarıları

Sağlıklı bir yaşamı koruyacak ve geliştirecek en önemli etkenlerden birinin dengeli ve yeterli beslen olduğunu vurgulayan Uzun, tek tip beslenme, abur cubur alışkanlığı, ayaküstü atıştırma ve hareketsizliğin pek çok rahatsızlığa zemin hazırladığını kaydetti. Yağ içeren yiyecek tüketiminin artışının, lifli gıdaların alınmaması ve ailelerin evde yemek yapmak yerine dışarıdaki hazır yiyeceklere yönelmelerinin diyabet ve obezite hastalıklarına davetiye çıkarabildiğine işaret eden Uzun, Dünya Sağlık Haftası`nın halka ve sağlık çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni etti.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli