Sağlıklı yaşam aracı görevde

Sağlıklı yaşam aracı görevde

Sağlıklı yaşam aracı görevde

Meydandatarama yapıldı

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşlara yönelik sağlık taraması yapıldı. ?Sağlıklı Yaşam Aracı´nda yapılan taramalarda vatandaşlara broşürlerle çeşitli bilgiler verildi.

VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili farkındalık ve kontrol yeteneklerinin arttırılması amacıyla çalışma gerçekleştiren Halk Sağlığı Müdürlüğü, ?Sağlıklı Yaşam Aracı´ ile vatandaşlara yönelik sağlık taraması gerçekleştirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ?Sağlıklı yaşam aracımız halkımızla buluşmaya devam ediyor. Haftanın ilk günü yine kent merkezimizde ki Cumhuriyet Meydanında halkımızla buluşarak bilgilendirmeler de bulunup broşür dağıtımı yaptık? dedi.

BİREYLER BİLGİLENDİRİLİYOR

Güngüneş, ?Toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili farkındalık ve kontrol yeteneklerinin arttırılması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanması, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, sağlık okuryazarlığı kazandırmak, Bakanlığımızın çalışma ve kampanyalarından toplumun ve bireyin daha fazla bilgi edinmesinin sağlanması amacıyla hayata geçirilen ?Sağlıklı Yaşam Araçları? projesi kapsamında çeşitli bölgelerde görev alıyoruz? şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ

Halk sağlığını korumayı ve yaşam kalitesini geliştirilmeyi istediklerini belirten Güngüneş, ?Bizim için halkımızın sağlığı çok kıymetlidir. Sağlıklı yaşam aracıyla amacımız sağlık bilinci oluşturmak ve topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmaktır. Hastalık risklerinin azaltılmasını ve önlenmesini sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığının çalışma ve kampanyalarından toplumun bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz.? dedi

BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Kırıkkale´nin sağlık anlamında önemli bir sorununun olmadığını ve bölgede ki hastanelerden üstün olduğunu belirten Güngüneş, yapılan yeni proje ve çalışmalarla bölgeye örnek olduklarını söyledi. Bu projenin hayata geçirilmesinde önemli rol oynayan kişilere teşekkür ettiğin belirten Güngüneş, kent genelinde otel konforunda yataklı hastanelerin olduğunu belirterek halka en iyi sağlık hizmetinin verildiğini kaydetti.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli