Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi´nin ihaleleri bitti

Samsun-Ankara Hızlı Tren  Projesi´nin ihaleleri bitti

Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi´nin ihaleleri bitti

Kırıkkale için önemli gelişme

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun-Ankara arasında yapılması planlanan ?hızlı tren´in proje ihalelerinin üçünün de bittiğini belirterek, hızlı trenin Samsun´dan Kırıkkale-Delice´ye kadar gideceğini ve Samsun-Ankara arasının 1,5 saate düşeceğini söyledi.

VALİ BİLGİ VERDİ

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun-Ankara arasında yapılması planlanan ´hızlı tren´in proje ihalelerinin üçünün de bittiğini belirterek, hızlı trenin  Samsun´dan Kırıkkale-Delice´ye kadar gideceğini ve Samsun-Ankara arasının 1,5 saate düşeceğini söyledi. Samsun-Ankara arasını 1,5 saate düşürecek Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi hakkında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı´nda açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Şahin, proje hakkında bilgiler verirken, projenin belki gecikmeli olarak tamamlanacağını ancak hızlı trenin Samsun´a geleceğini ifade etti.

1.5 SAATE DÜŞECEK

Hedeflerinin 2023 yılına kadar hızlı tren projesini bitirmek olduğunun altını çizen İbrahim Şahin, "Ankara-Samsun Hızlı Tren çalışmaları hızlı ilerlesin diye proje ihaleleri 3´e bölünmüştü. 2 aşamanın proje ihaleleri yapılmıştı. Son ayağı olan Merzifon-Samsun arasındaki son 170 km dilimiyle ilgili de proje ihalesi bitti. Proje bittikten sonra 3´ü birlikte ihaleye çıkacaklar. Bizim hızlı tren Samsun´dan Kırıkkale-Delice bağlantısına kadar gidecek. O olduğunda 1,5 saate Samsun´dan trene binen bir şahıs Ankara´ya varacak. Sadece Ankara değil,  Ankara ile bağlantılı her yere hızlı bir şekilde ulaşma şansını bulacaklar. Bizim hedefimiz 2023´e hızlı trenle başta Ankara olmak üzere diğer yerlere de ulaşmak. Bu hızlı tren yolunun hemen yanında konvansiyonel ve yük trenleri için yeni bir hat daha açılacak. Bunlar 2 tanesi geliş-gidiş hızlı tren, 1 tanesi de normal tren olacak. Şu anda Ankara´ya normal trenle bin 6 km ile gidiyoruz. Yani buradan çıkan yük treni önce Amasya, Tokat,  Sivas,  Kayseri,  Yozgat üzerinden Kırıkkale´den Ankara´ya gidiyor. Halbuki bu 200 km´lik yol biterse Samsun´dan Ankara´ya tren yolu 400 km´ye inecek. Yani 600 km kısalıyor. Bu çok önemli bir çalışma gerektiriyor" dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false