Anahtar Kelimeler: Savaştan kaçtı dilenci oldu

Savaştan kaçtı dilenci oldu!

Savaştan kaçtı dilenci oldu!

Savaştan kaçtı dilenci oldu!

 

İşte Suriyelilerin hali!

Suriye´deki savaştan kaçarak Türkiye´ye sığınan sığınmacıların durumu malum olduğu üzere hiçte iç açıcı değil. Kırıkkale´de de sayıları bir hayli fazla olan sığınmacıların birçoğu sağlıksız koşullarda yaşamaya çalışırken bazıları dilencilik yapmak zorunda kalıyor. Tıpkı kucağında çocuğu ile dilenen Suriyeli kadın gibi.

SAĞLIKSIZ KOŞULLAR

Suriye´de yıllardır yaşanan iç savaştan kaçıp Türkiye´nin değişik illerine yerleşen sığınmacıların durumu hiçte iç acıcı değil. Kırıkkale´de de sayıları bir hayli fazla olan sığınmacıların yaşam koşulları ve içinde bulundukları durum yürek burkuyor. Cadde ve sokaklarda özellikle küçük yaştaki çocukların aç açıkta olmaları ve birçoğunun dilencilik yapmaya başlamış olması içler acısı. Bazılarının ise çikolata, bisküvi ve kek gibi ürün satarak ailelerine para kazanmaya çalışanların sayısı da her geçen gün artıyor.

ÇOCUĞUYLA DİLENİYOR

Suriye´deki savaştan kaçarak Kırıkkale´ye yerleşen ailelerin birçoğunun dilencilik yaparak geçimini sağlamaya çalışmaları dikkat çekiyor. Tıpkı önceki gün Zafer Caddesi üzerinde kucağında küçük çocuğu ile dilenen kadın gibi.  Kucağında uyuyakalmış olan çoğuna süt parası kazanmak için dilencilik yapmak zorunda olduğu her halinden belli olan kadın sessizce gelip geçenlerden para talebinde bulunması sığınmacıların buradaki durumunun vahametini ortaya koydu. Genç kadın akşam saati olmasına rağmen çocuğuna bir süt parası kazanmak için burada bir süre bekledi.



Mehmet Öztürk
7.05.2016 14:27:18
Ey vicdan sahibi insanlar...Bu insanların ülkelerinden uzakta bu hale düşmelerine seyirci kalmayın...yardım edin...elinizden ne gelirse...çok zor durumdalar..sadece yaşamaya çalışıyorlar...İnanın Suriye nin içine düştüğü bu durumdan bizim ülke yöneticileri dahil güçlü diğer devletlerin suçu ve payı var, ama bu insanlar suçsuz ve masum...

  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false