Saygılı: ?Allar razı olsun? desinler yeter?

Saygılı: ?Allar razı olsun? desinler yeter?

Saygılı: ?Allar razı olsun? desinler yeter?

?Belediye ve personele

itibar kazandırdık?

Saygılı HABERKALE´ye konuştu

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, seçildiği günden bu yana ilk kez bir söyleşi gerçekleştirdi ve bunu da Kırıkkale´nin en çok takip edilen haber sitesi olan HABERKALE ile yaptı?

HABERKALE İmtiyaz Sahibi Murat Tanır ve Genel Yayın Yönetmeni Halil Halat´a konuşan Saygılı, çalışmalarını, hedeflerini, prensiplerini ve düşüncelerini paylaşarak kamuoyuna mesaj verdi.

1.5 YIL GERİDE KALDI

Kırıkkale Belediyesi tarihinde ilk kez bir Belediye Başkanı seçimi çok farklı bir oy rakamı ile kazandı. Mehmet Saygılı 1.5 yıl önce gerçekleştirilen yerel seçimde en yakın rakibine 16 bin oy fark atarak seçimi rahat biçimde kazandı. AK Partili olan Saygılı, kendisinin de sürpriz karşıladığı bir şekilde aday olduğunu söylerken, üç dönem üst üste seçim kazanan AK Parti, ilk iki dönemde seçimi ortalama 3 bin civarında farkla seçim kazandı ancak, Saygılı ile bu fark 16 bin oldu. Belediye Başkanı seçilen ve mütevazi bir kişiliğe sahip olan, esnaf olarak bilinen ve bir dönem İl Genel Meclisi Başkanlığı da yapan Saygılı, şimdi Kırıkkale Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor.

HABERKALE´YE KONUŞTU

Daha önceki Başkanlar gibi basınla ileri derecede muhabbeti olmayan, araya mutlaka mesafe koyan Saygılı, başkanlık süresinin üçte birini geride bıraktı. Saygılı ile HABERKALE olarak hem sohbet ettik ve hem de bir söyleşi gerçekleştirdik. Başkan Saygılı, HABERKALE İmtiyaz Sahibi Murat Tanır ve Genel Yayın Yönetmeni Halil Halat´ı makamında ağırlayarak çalışmaları, prensipleri, projeleri, programları ve hedeflerini anlattı. Başkan Saygılı adaylık döneminden Kırıkkale Belediyesi´nin durumunu düzeltmeye yönelik girişimleri, şu anda yapılmakta olan çalışmalar ve ileride yapılacak olan çalışmalar konusunda detaylı bilgiler verdi.

BABASI NE NASİHAT ETTİ?

Saygılı, ?Benim adaylığım bana bile sürpriz oldu. Bu konular konuşulurken parti içinde ben bazı isimler bile öneriyordum. Bir ara benim adım gündeme geldi. O günlerde babam vefat etmişti. Vefat etmeden önce aile meclisinde bu konuyu görüştük. Ailemden hiç kimse aday olmamı istemedi. Ben de bu yönde karar verecektim. Fakat rahmetli babam bu konuda birkaç söz etti ve fikrimiz değişti. Aile meclisinde toplantı yaparken kardeşlerim ?olma? dediler. Hatta ablam, ?sakın olma? dedi. Bunun sorumluluğu ve vebali çok ağır olur dediler. Herkes  konuştu ve fikrini söyledi. Aday olmamaya karar veriyordum. En son babam konuştu. ?Ben size haram lokma yedirmedim. Hayırlı işler yaparak ceddimize hayır duası alacaksan aday ol? dedi ve adaylığa böyle karar verdik? dedi.

ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUM

Saygılı, aday olmaya karar verip adaylık müracaatına giderken babasının vefat haberini aldı. Adaylık müracaatı ancak son gün yapılabildi. Başkan Saygılı, kendisinin siyasi bir hırsı olmadığını, siyaseti hırsla yapan ya da yapmaya çalışanları da garipsediğine işaret ederek, ?Ben siyaseti ve Başkanlığı hizmet için, Allah rızası için yapıyorum. Beni de babamı da bu şehirde herkes iyi tanıyor. Emin olun bu işi Allah rızası için yapıyorum. ?Allah razı olsun desinler? bu bana yeter. Başka hiçbir amacım ve hedefim yok. Benim açımdan siyaset budur ve benim açımdan siyaset hizmettir. Ben bu gaye ile çalışıyorum. İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini de bu şekilde yürüttüm. Benim hiçbir şeyde hırsım yok. Hayır duası almaktan öte bir amaç gütmüyorum. İşimi de iyi yaparım, bunu da söylemek istiyorum? dedi.

PERSONELE İTİBAR KAZANDIRDIK

İşini Allah rızası için yaptığını ve himayesindeki personelin de bu şekilde çalışmasını istediğine işaret eden Saygılı, ?Adaylık süreci geçti, aday olduk ve çalışmaya başladık. Bir çok şey yaşadık. Seçimi kazandık ve Başkan olarak da çalışmaya başladık. Personelimi topladım ve onlara bütün sıkıntıları atlatacaklarını söyledim. Benim personelim arasında siyasi görüşü farklı olan bir çok kişi var. Benim nazarımda personelin siyasi görüşünün hiçbir önemi yok. Ama işlerini iyi yapacaklar. Ben işe bakarım. Siyasi görüşü beni ilgilendirmez. Ve böyle de yapıyorum. Çok sıkıntı çektiklerini biliyorum. Çok şükür sıkıntılarını bitirdik. Personele bu şehirde itibar kazandırdık? dedi.

İŞ MAKİNALARI ALINDI

Personelle ilgili sıkıntıları hallettikten sonra sıranın Belediye´nin durumunu düzeltmeye geldiğini söyleyen Başkan Saygılı, ?Önce Belediye´nin rutin çalışmalarına el attık. Aksayan çalışmaları düzene koyduk. Çalışmalar bir rutine bağlandı gerçekten. Sonra iş makinası temin etmeye çaba gösterdik. Bu konuda çok ciddi sıkıntıları vardı Belediyemizin. Bazı iş makinaları aldık. Bu sayede bu yıl yoğun bir çalışma dönemi yaşadı Fen İşleri Müdürlüğümüz. Yollar, kaldırımlar, park çalışmaları yapıldı ve yapılıyor. Bütün mahallelere yayıyoruz bu çalışmaları. Önceliği de kenar mahallelere verdik. Benim nazarımda her şey önemlidir ama öncelik sırası vardır? dedi.

YOL VE KALDIRIMLAR YAPILACAK

Şehir genelinde şu anda yoğun bir yol ve kaldırım çalışması yürütüldüğünün altını çizen Başkan Mehmet Saygılı, bu çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı. Saygılı, hava şartları elverdiği sürece çalışmaların devam edeceğine dikkat çekti. Saygılı, ?Yol ve kaldırım çalışmaları aralıksız devam edecek. Hava şartları müsait olduğu sürece çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz. Hiçbir mahallenin eksik yol ve kaldırımı kalmayacak. Özellikle önümüzdeki yıl bir çok çalışma gerçekleştirilecek? diye konuştu.

İŞİMİZİN SIRRI BUDUR!

Bu çalışmaları nasıl yaptığının kendisine sık sık sorulduğunu belirten Saygılı, ?Bana dışarıdan bir kuruş para gelmiyor. Tek gelirimiz İller Bankası geliri, su ve emlak geliridir. Bunları yapabilmemizdeki püf nokta ise asfalt şantiyemizdir. Şantiyeyi ve buradaki araçları yeniledik, çok ciddi bir bakımdan geçirdik. Karayolları burayı kullanıyor, bize de ödeme yapıyorlar. Masrafları kıstık. Mesela serayı faaliyete geçirdik. Kendi bitki ve çiçeklerimizi kendimiz üretiyoruz. İşimizin sırrı budur. Bunu bir rutine bağladık ve böyle devam edip gidecek? dedi. SÜRECEK

*******

SÖYLEŞİDEN BAZI NOTLAR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı gerçekleştirdiğimiz söyleşiden bazı notlar da aktaralım. Belediye Riyaset Makamı eski düzeninde değil. Makam odasından önce görüşme odası olarak bilinen Özel Kalem Müdürlüğü ikiye bölünmüş durumda. Daha önceden odaya doğrudan giriş vardı ve Özel Kalem Müdürü´ne ulaşılıyordu. Şimdi oda ikiye bölünmüş durumda ve önce Sekreter ile görüşülüyor, daha sonra Özel Kalem Müdürü´ne ulaşılıyor. Buradan sonraki adım ise Başkan Makam Odası. Makam Odası´nda da değişiklikler var. Kulis odasının yeri değiştirilmiş ve caddeye bakan bölümde daha geniş bir oda yapılmış durumda. Özel Kalem ve Makam Odası´nın bulunduğu Riyaset Katı´nda daha önce Basın Müdürlüğü bulunuyordu. Bu müdürlük 7. kata taşınmış durumda. Başkan Yardımcıları ve Başkan Vekili odaları bu kata taşınmış oldu.

ANNESİ VE BABASI GÖREMEDİ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, adaylık müracaatından birkaç gün önce babasını kaybetmişti, aday olup seçim çalışmalarına başladığında ise annesini kaybetti. Yani aile büyükleri Başkanlık gururunu yaşamadan vefat etti. Saygılı´nın Makam Odası sadeliği ile dikkat çekiyor. Odada fazla bir değişiklik göze çarpmıyor. Kırıkkale Belediyesi´nin şu anda bulunduğu yerin eski bir siyah-beyaz resmi bulunuyor. Başkan Saygılı bu resim konusunda açıklamalarda bulundu, bunu ilerleyen günlerde aktaracağız. Odada bazı projelerin maketleri yer alıyor.

*******

YARIN: PROJELER NE AŞAMADA?

NELER YAPILACAK?

ŞEHİR İÇİN NELER PLANLANIYOR?



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli