Şehidimiz Alsancak dualarla anıldı

Şehidimiz Alsancak dualarla anıldı

Şehidimiz Alsancak dualarla anıldı

Anma töreni düzenlendi

Diyarbakır´ın Sur İlçesinde düzenlenen Bayrak 12 Operasyonları sırasında Şehitlik mertebesine ulaşan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Alsancak, Şahadetinin 2. yıldönümünde anıldı.

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi ve Şehidimizin ailesi tarafından düzenlenen programlarla anıldı. Anma Programı, Şehidin ailesi tarafından Askeri Gazinoda Şehit Yusuf Alsancak anısına ailesi tarafından verilen yemekle başladı. Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Sait Özkılıç, Garnizon Komutan Vekili Bakım Albay Turan Haydar, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Selami Arslan´ın eşi Ayşegül Hanımefendi, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Bahşili Kaymakamı Zikri Şahin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Çetin, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Gazi Yarbay Cihan Şanlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Ataman Sümer Şehit aileleri ve Gaziler katıldı.

DERNEK BAŞKANI BİLGİ VERDİ

Şehidimiz Yusuf Alsancak hakkında Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından katılımcılara şu bilgiler verildi. ?Şehidimiz Yusuf Alsancak, Tunceli Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı emrinde 10.08.2014 tarihinde görevine başlamıştı. Tunceli´de görev yapmaktayken bölücü terör örgütü PKK´nın bertaraf edilmesi için Diyarbakır İli Sur İlçesinde düzenlenen operasyonlara katılmak üzere 22 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır İli Sur İlçesine görevlendirilmişti. Diyarbakır İli Sur İlçe merkezinde icra edilen Bayrak-12 müşterek Özel Birlik operasyonu esnasında, 10 Şubat 2016 günü saat 16.05 sularında bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla çıkan silahlı çatışma sonucunda Şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Bekâr olan Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Alsancak, Kırıkkale Nur Caminde düzenlenen askeri törenle İlimiz Şehitliğine defnedilmişti? dedi.

KUR´AN OKUNDU, DUALAR EDİLDİ

İl Müftülüğü Vaizlerinden Hilmi Keleş tarafından okunan Kuran´ı Kerim ve yapılan dua sonrası Şehidimizin ailesine sabır ve başsağlığı dilendi. Askeri Gazinodaki Program Şehidimizin Kabrinin de bulunduğu Kırıkkale Şehitliği ziyareti ile devam etti. Şehitlikteki programa Şehidimizin İsminin verildiği Bahşili Şehit Yusuf Alsancak Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri de katıldı. Şehitlik ziyaretinde Kavlak Camii Din görevlisi Yalçın Demirel tarafından Kur´an-ı Kerim okundu, dua edildi. Diğer Şehitlerimizin de kabirleri ziyaret edilerek Bütün Şehitlerimiz yâd edildi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli