Şehidin ismi KÜ´de konferans salonuna verildi

Şehidin ismi KÜ´de  konferans salonuna verildi

Şehidin ismi KÜ´de konferans salonuna verildi

İsmi Kırıkkale´de yaşayacak!

15 Temmuz darbe girişiminde Türksat´ta görevi başında şehit düşen Şehit Ahmet Özsoy´un ismi Kırıkkale Üniversitesi içerisinde yeni hizmete açılan Diş Hekimliği konferans salonuna verildi.

TÖREN YAPILDI

Bu amaçla Kırıkkale Üniversitesi´nde bir tören gerçekleştirildi. Açılış törenine eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay ile birlikte Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Ersan Aslan, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale Milletvekilimiz Abdullah Öztürk katıldı. Program Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerafettin Gölcük tarafından tüm şehitlerimiz için dua edildi. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, üniversite olarak Şehit Ahmet Özsoy´un adının yapımı yeni tamamlanan Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonuna verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek açılışa katılanlara teşekkür etti.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ?15 Temmuz´da yapılan darbe girişimine karşı Kırıkkaleli vatandaşlarımız en ön saflarda olmuştur. Bugün ne mutlu bize ki, Kırıkkale´nin suyunu içmiş, ekmeğini yemiş şehitlerimizin de olduğunu görüyoruz. Şehit Ahmet Özsoy da bunlardan birisi. Elbette ki 15 Temmuz ülkemiz için zor bir gündü. Türkiye´nin dört bir tarafından evinden çıkan insanlar Ahmet beyin çıktığı duyguyla yani her şeyi göze alarak çıktılar.  Biz ilk anlarda ilgili daire amirlerimiz ve milletvekillerimizle devamlı irtibat halindeydik. Vatandaşlarımızı sokağa davet etmekte tereddüt yaşadık. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları sokağa davetiyle, bizlerde Kırıkkaleli vatandaşlarımızı sokağa çıkmalarını istedik. Yaklaşık bir buçuk iki saat içerisinde daha önce görülmeyen bir kalabalık toplandı.

ATALAY RAHMET DİLEDİ

Türkiye´nin diğer taraflarında da insanlarımız şehit olmayı göze alarak sokaklara döküldüler. Şehitlik mertebesi bir kısmına nasip oldu, bir kısmına ise gazilik mertebesi nail oldu. Ben bu vesileyle Ahmet Özsoy ve bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Bizler onlardan aldığımız bayrağı bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. FETÖ´cü hainler şunu bilsin ki bu millette böyle kahramanlar bitmez. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Rabbim inşallah böyle acıları bir daha bu millete yaşatmaz. Ben bu vesileyle tekrar bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum? dedi. AK Parti Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay´da törende bir konuşma yaparak, darbe girişimine karşı milletin göstermiş olduğu dirayetin çok büyük bir anlamı olduğunu belirtti ve darbe gecesi şehit olan Ahmet Özsoy´a rahmet diledi.

ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Açılış töreninde bir araya gelenler Şehit Ahmet Özsoy için dua ettiler. Salonun kurdelasını birlikte dua ederek kestiler. Daha sonra salonda Şehit Özsoy´un hayatı anlatıldı. Duygusal anların yaşandığı törende şehidin yakınları da hazır bulundu. Şehidin yakınları törene katılanlar ile birlikte açılış kurdelasını kestiler.  Şehit Ahmet Özsoy, 1967 yılında Amasya´da doğdu. 2004 yılında Türksat´ta çalışmaya başladı. Tesisler İşletme Direktörü ve aynı zamanda işletmenin güvenliğinden sorumluydu. Darbe gecesi darbecilerin tesisleri ele geçirme girişimine karşı koymuş ve şehit edilmişti.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli