Anahtar Kelimeler: Şehit ailesine Kabe jesti

Şehit ailesine Kabe jesti!

Şehit ailesine Kabe jesti!

Şehit ailesine Kabe jesti!

Talepleri cevapsız kalmadı

Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, 10 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır İli Sur İlçesi´nde yürütülen operasyonda şehit olan J. Uzm. Çvş. Yusuf Alsancak için ailesi tarafından verilen yemeğe katıldı.

BİR ARAYA GELDİLER

Askeri Gazino´da düzenlenen yemeğe Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, Bahşili Kaymakamı Zikri Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hatice Uğurlu, Şehit Aileleri ve yakınları ile Gaziler de katıldı. Programda konuşan Vali Dr. M. İlker Haktankaçmaz, ?Şehidimiz Yusuf Alsancak ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler bugün bu topraklarda rahatça yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Dolayısıyla onları yetiştiren siz değerli annelerini, babalarını, eşlerini, çocuklarını ve ailelerini ne kadar rahmet ve minnetle ansak azdır. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır? dedi.

BAYRAK GÖTÜRECEKLER

Şehit Yusuf Alsancak´ın annesinin, Kâbe´yi görme arzusunu duyan ve pek çok insanımızın olduğu gibi Cidde Basın Ataşesi hemşerimiz Bahattin Akyön´ün de yüreğini titreten şehit annesinin bu talebi üzerine, kendisini telefonla arayan Akyön´ün ?Şehidimizin annesi ve babası Kırıkkale´den gelirken bütün şehitlerimizin piri, Allah´ın Arslan´ı Hazreti Hamza´ya sunulmak üzere bir Türk Bayrağı gönderirseniz onu da burada Hazreti Hamza´nın mezarına tevdi ederiz?  şeklinde bir talebi olduğunu ifade eden Vali Haktankaçmaz, ?Ben de bu kapsamda hepimizin göz nuru, göz bebeği, uğruna canımızı seve seve feda edeceğimiz Türk Bayrağını yıllardır, yüzyıllardır İslam´ın kılıcı olmuş bu milletin, Kırıkkaleli hemşerilerimizin bir selamı, bir emaneti olarak Hazreti Hamza´ya iletilmek üzere, merhumun makamına, mezarına iletilmek üzere, şehidimizin anne ve babasına teslim ediyorum. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize sağlık, sıhhat ve huzur versin? ifadelerine yer verdi. Vali Haktankaçmaz, daha sonra Türk Bayrağını öperek Şehit babası Ali Alsancak´a teslim etti. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından sona erdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false