Şehit Hüseyin Canavar dualarla anıldı

Şehit Hüseyin Canavar dualarla anıldı

Şehit Hüseyin Canavar dualarla anıldı

Duygusal anlar yaşandı

 

Şehit Hüseyin Canavar´ın ailesi tarafından organize edilen program ile Şehidimiz Uzman Jandarma Çavuş Hüseyin Canavar Şahadetinin 21.yılında Dernek Hizmet Binasında ve Şehitlikteki Kabri başında dualarla anıldı.

 

KONUKLARA İKRAM YAPILDI

Program Dernek binasında Şehidimizin ailesi tarafından ikram edilen yemek ile başladı. Şehit Uzman Jandarma Çavuş Hüseyin Canavar hakkında Dernek Başkanı Rıfat Öcal şu bilgileri verdi; ?Şehidimiz Hüseyin Canavar,10.Mekanize Komando Timi emrinde Silah Sistem Operatörü ve araç şoförü görevini yapmakta iken 28 Eylül 1996 tarihinde saat 14.00 civarında eli kanlı PKK terör örgütü mensupları tarafından Şırnak İli İdil İlçesi Özen Köyü girişinde Kullandığı aracı ile birlikte daha önceden yola döşedikleri Anti Tank mayınına basması sonucu Şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Şehidimiz düzenlenen Askeri törenle Kırıkkale Şehitliğine defnedildi.

 

İL YÖNETİCİLERİ VE AİLELER KATILDI

Programa, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Jandarma Alay Komutanı İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yakup Yeşilırmak, Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, İl Etüt ve Proje Müdürü Hasan Gerem, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Kılıç, Şehit aileleri ve Gaziler katıldı. Şehidimizin ailesine taziye dileklerini ileten Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ?Aziz Şehitlerimizden Uzm. J. Çvş. Hüseyin Canavar kardeşimizin Şahadetinin 21.yılında Onun manevi huzurunda bir araya gelmenin Onurunu ve Gururunu yaşıyoruz. Şehidimiz Hüseyin Canavar ve bütün Şehitlerimizi bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyor, bütün Şehit ailelerimizin acılarını en içten paylaşıyoruz? dedi.

 

KUR´AN OKUNDU DUA EDİLDİ

İl Vaizi Halis Benli tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualardan sonra Dernekteki program Şehidimizin kabrinin bulunduğu Şehitlik ziyaretiyle devam etti. Şehitlik Camii din görevlisi Yalçın Demirel tarafından Şehidimizin kabri başında okunan Kuran-ı Kerim ve Yasin-i Şerif sonrası dua edildi. Diğer Şehit kabirlerinin de ziyaret edilmesiyle program sona erdi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli