Şehit Nazlım´ın ismi parkta yaşıyor

Şehit Nazlım´ın ismi parkta yaşıyor

Şehit Nazlım´ın ismi parkta yaşıyor

İsmi parka verildi

Şırnak´ın Uludere ilçesinde, şehit düşen Kırıkkaleli piyade er İsa Nazlım´ın Ankara Etimesgut´taki parkta oyun oynamaya gelen çocuklar isminin yazılı olduğu kaide ve Türk Bayrağına selam vermeden oyunlarına başlamıyor.

ÖNCE SELAM VERİYORLAR

Ankara´da oyun oynamak için mahalle parkına gelen çocuklar Kırıkkaleli Şehit Piyade Er İsa Nazlım´ın isminin verildiği parkta bulunan şanlı bayrağımıza selam durmadan oyuna başlamıyor. Bu güzel ve bir o kadar anlamlı davranış, iki şehidin isminin yer aldığı Ankara´nın Etimesgut ilçesinde yaşanıyor. Etimesgut Belediyesi, Alsancak Mahallesi´nde 16 bin metrekare alanda inşa edilen parka, aynı mahallede doğup büyüyen ve 2016 yılında Şırnak´ın Uludere ilçesinde, terör saldırısı sonucu şehit düşen Şehit Piyade Er İsa Nazlım´ın adı verildi.

ŞEHİT İSMİ VERİLDİ

Ayrıca, Etimesgut Belediyesi tarafından park alanında 60 bin metrekarelik hatıra ormanına da Hakkâri´nin Çukurca ilçesinde, askeri konvoya PKK´lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Yüzbaşı Murat Üçöz´ün adı verildi. 7 bin yetişkin ağacın dikildiği bölgeye, yürüme yolları, koşu yolu, fitness setleri, halı saha ve oturma alanları da yapıldı, Bu sayede vatandaşalar için Ankara´nın en güzel mekânlardan birisi oluşturuldu. Dev Türk Bayrağı´nın ve şehitlerin isimlerin yer aldığı parka gelen çocuklar, bayrağa ve şehitlerin isminin yer aldığı tabelaya asker selamı verdikten sonra oyunlarına başlıyorlar.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli