Anahtar Kelimeler: Şehit Polis Dikmen anıldı

Şehit Polis Dikmen anıldı

Şehit Polis Dikmen anıldı

Şehit Polis Dikmen anıldı

Anma töreni yapıldı

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen´in ailesi tarafından düzenlenen anma programı ile Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen Şahadetinin 2. Yılında Baba ocağında ve kabri başında anıldı.

 

 

DUYGUSAL ANLAR

Anma programı; Şehidimizin Baba ocağında Şehidimizin ailesi tarafından okutulan Mevlidi Şerif ve verilen yemek ile başladı. Baba ocağında bayanlara yönelik olan programa İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu´nun eşi Ebru Hanımefendi, Emniyet Müdür Yardımcılarının eşleri, Şehit ve Gazi ailelileri katıldı. Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen hakkında verilen bilgilere göre;  Şehidimiz Yılmaz Dikmen,13 Şubat 1971 tarihinde İlimizde Dünyaya gelmiş, İlköğrenimini İsmet Aydınlı İlköğretim Okulunda, orta Öğretimini Atatürk Orta Okulunda, Lise Öğrenimini Kırıkkale Lisesinde tamamlamış,1991 Yılında Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulundan mezun olan Şehidimiz sırasıyla; Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde göreve başlamış,1994 Yılında Vatani görevini yapmak üzere Kıbrıs´ta askerlik görevini tamamlamasına müteakiben tekrar Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde görevine başlamıştır. 1996 yılında Van İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görevine başlamış 2000 yılında Samsun İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görevine devam etmiş, 2014 yılında Şırnak İli Silopi İlçe Emniyet müdürlüğü emrinde göreve başlamıştır.

 

DUALARLA SON BULDU

Silopi İlçe Emniyet müdürlüğü emrinde görevli iken 7 Temmuz 2015 tarihinde pkk teröristlerce girilen saldırıya uğramış, düzenlenen saldırıda Kahramanca savaşıp iki teröristi etkisiz hale getirerek kendisi de yaralanmış, tedavisi yapılıp hava değişimi için Baba ocağına dönmüştür. Tedavi süreci tamamlanan Şehidimiz Yılmaz Dikmen 17 Temmuzda tekrar Silopi ilçesindeki görevine başlamıştır.Şehidimiz Yılmaz Dikmen, Silopi ilçe Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli iken teröristlerin keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateş sonucu 30 Ağustos 2015 tarihinde Devletimizin Bölünmez Bütünlüğünü koruma uğruna Şehitlik mertebesine ulaşmıştır.Evli ve İki çocuk Babası olan Şehidimiz, Nur Camiinde düzenlenen törenle Yuva aile mezarlığına defnedilmiştir.? dedi.Şehidimizin Baba ocağındaki program Şehidimizin de kabrinin bulunduğu Kırıkkale Yuva Mezarlığındaki kabri başında okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualarla son buldu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false