Anahtar Kelimeler: Şehit Polis toprağa verildi

Şehit Polis toprağa verildi

Şehit Polis toprağa verildi

Şehit Polis toprağa verildi

Kazada yaralanmıştı

Yozgat´ta, 70 gün önce emniyet müdürlüğüne ait sivil ekip otomobilinin kaza yapması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Ali Tonga, Kırıkkale´de son yolculuğuna uğurlandı.

KAZA KURBANI OLDU

Ali Tonga (31) için ilk tören, Yozgat Emniyet Müdürlüğü önünde yapıldı. Törene şehidin annesi Müzeyyen Tonga ve yakınları, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı. Şehidin öz geçmişinin okunmasından sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Akpınar, Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli Tonga´nın 22 Mayıs´ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandığını, 2 ay 10 gündür süren tedavinin ardından şehit olduğunu söyledi.

ONLARLA AYAKTAYIZ

Şehide Allah´tan rahmet dileyen Akpınar, "Şehit ailemiz, en kıymetli varlığınızı kaybettiniz, başınız sağ olsun, başımız sağ olsun. Ancak biliniz ki emniyet teşkilatı olarak yaklaşık 300 bin kişi ile her zaman yanındayız. Belki bir evladınızı kaybettiniz ama 300 bin evlat kazandınız. Sizden beklentimiz metin olmanız, kuvvetli olmanız, sizlerin gururlu ve dik duruşu ülkemizi daha da güçlü kılacaktır. Bu vatan, uğrunda şehit olan evlatlarının sayesinde ayakta durmaktadır." dedi.

GENİŞ KATILIM OLDU

İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu´nun kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit polisin naaşı Kırıkkale´nin Yahşihan ilçesi Merkez Camisi´ne getirildi. Baba Mustafa Tonga ve şehidin yakınları, burada gözyaşı döktü. İl Müftüsü Bekir Gerek´in ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazın ardından şehit Tonga´nın naaşı, Yahşihan Mezarlığı´na defnedildi. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, askeri ve mülki erkan, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Tonga, 22 Mayıs´ta kullandığı sivil polis aracının Cemil Çiçek Bulvarı´nda plakası öğrenilemeyen bir kamyonetin sıkıştırması sonucu önce kaldırıma, ardından elektrik trafosuna ve yolun kenarında bulunan tarım aletine çarpması sonucu ağır yaralanmış, tedavi gördüğü hastane sabah şehit olmuştu.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli