Şehit Yorulmaz´ın adı Spor Lisesinde yaşayacak

Şehit Yorulmaz´ın adı  Spor Lisesinde yaşayacak

Şehit Yorulmaz´ın adı Spor Lisesinde yaşayacak

İsmi liseye verildi

Kırıkkale Spor Lisesi´nin ismi, Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi olarak değiştirildi. Törende duygulu anlar yaşanırken, şehidin resimlerinin ulunduğu resim sergisinin de açılışı yapıldı.

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Yenişehir Mahallesi 362 Sokak No:63 adresinde bulunan Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesinde isim değişikliği programına AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can. Mehmet Demir, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Şener, birim müdürleri ile öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü İbrahim Tarım, Şehidin ailesini okul kapısında karşılayarak, Şehit Hakan Yorulmaz´ın resimlerinin bulunduğu resim sergisini beraber gezdi. Serginin açılışını ise AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can. Mehmet Demir, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve şehidin ailesi açtı.  Açılış töreninde konuşan Milletvekili Can, Şehitlerin kanının yerde kalmayacağını belirterek, şehitlerin anısını yaşatmak için çalışacaklarını ifade etti. 15 Temmuz´da yaşanan hain saldırının unutulmayacağının altını çizen Can, Türk milletinin inançlı ve duyarlı olduğunu söyledi.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Okul müdürü İbrahim Tarım´ın, ?Okulumuza ismi verilen Şehit Polis Hakan Yorulmaz 15 Temmuz günü İstiklal ve İstikbal adına Şehadet mertebesine ulaşmış kahramanlarımızdandır. Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Bu Millet İstiklali için nasıl ki Çanakkale´de, İstiklal Savaşında tek vücut oldu ise 15 Temmuz´da da aynı kararlılığı göstermiştir. Bu Millet Çanakkale´de ve İstiklal mücadelesinde nasıl ki  Kınalı kuzuları, Seyit Onbaşıları, Sütçü İmamları, Nene Hatunları Yetiştirmiş İse 15 Temmuz´da da, Hakan Yorulmaz , Alparslan Yazıcı, Volkan Pilavcı Ve Volkan Canöz gibi kahramanları yetiştirmiştir. Başta Şehit Polis Hakan Yorulmaz olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz? dedi.

HESABINI VERECEKLER

Milletvekili Can, Şehidin Babası İsmail Yorulmaz´a Kur´an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Milletvekili Demir ise Şehidin Annesi Hamidiye Yorulmaz´a Kur´an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Vali Yardımcısı Kayık, Şehidin Kız Kardeşi Kübra Yorulmaz´a şehidin isminin yazılı olduğu eşofman hediye etti. Törende duygulu anlar yaşayan Şehidin Kız Kardeşi Kübra´yı Özel Harekât Polisi teselli etmeye çalışarak, "O hainlerle en iyi şekilde çarpıştık. O kalleşler bunların hesabını hem bu dünyada, hem de ahrette verecektir" dedi. Şehit Hakan Yorulmaz, Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı´nda darbeciler tarafından F-16 uçaklarından atılan bomba sonucu 28 yaşında doğum gününde şahadete ulaşmıştı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false