Sel mağdurları devletten yardım bekliyor

Sel mağdurları devletten yardım bekliyor

Sel mağdurları devletten yardım bekliyor

Yardım istediler…

Kırıkkale'nin Yukarı Mahmutlar köyünden sel suları etkili oldu. Geçtiğimiz sene aynı manzara ile karşılaşan köylüler, devletten artık tardım elini uzatmasını istedi. Birçok evin yağmurdan etkilendiğini belirten vatandaşlar, devletin AFAD kurumlarının daha gelmediğini beyan ettiler.

ZARAR GÖRDÜLER

Yağışla birlikte oluşan sel ekili alanlara büyük zarar verdi. Kırıkkale`de etkili olan fırtına ve sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sel baskını nedeniyle arazisindeki meyve ağaçlarının ve sebzelerinin büyük oranda zarar gördüğünü belirten Halim Yurdakul isimli çiftçi, yağışın aniden başladığını tüm emeklerinin selle birlikte kaybolduğunu söyledi. Yurdakul, yağmurun köyün üstünden geldiğini ve her sene söz verilmesine rağmen hala sellik yapılmadığını ve yetkililerin her geldiklerinde ‘Proje aşamasında' olduğunu söyleyerek köyü terk ettiklerini ifade etti.

BÜYÜK ZARAR VAR

Kendinin şeker hastası olduğunu hemen hemen her sene selle mücadele ettiğini ve bu yüzden sinir krizi geçirdiğini belirten Sündüz Yurdakul, Ektiğim alanları sularla kaplandı. Yemek için yaptığım yufkaların suyla birlikte hamur oldu. Kömürlükte ne varsa hepsi suyun içinde kaldı” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false