?Sendikacılık, memuru zarara uğratmak mıdır??

?Sendikacılık, memuru zarara uğratmak mıdır??

?Sendikacılık, memuru zarara uğratmak mıdır??

 

Güzel bir soru!

Maaş hesaplamalarında uygulanan Enflasyon Farkı Hesaplama Yönteminde meydana gelen değişiklikler yüzünden kamu çalışanlarının enflasyon farkı alamadığı gibi zarara da uğratıldığını ifade eden Türk Enerji-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney, ?Sendikacılık, memuru zarara uğratmak mıdır? 2015 yılını da zararla kapatıyor, bizi bu duruma düşürenlere hakkımızı helal etmiyoruz? dedi.

MEMUR AVANTAJLIYDI

Yetkili oldukları dönemde uygulanan 6 aylık Enflasyon Farkı Hesaplama Yöntemi sayesinde kamu çalışanlarının hiçbir zaman zarara uğramadıkları gibi, her türlü enflasyon artışına rağmen yılı artı puanla geçirdiklerini ifade etti. Yetkili oldukları dönemde Ocak-Haziran ayları arısı maaş zammının %3, enflasyonun ise %1 olarak hesaplandığını kaydeden Mazılıgüney, Temmuz´da sıfır olan enflasyon farkının yanında %3 daha maaş zammı eklendiğini, aynı dönemin Haziran-Aralık ayları arasında enflasyonun %5, enflasyon farkının ise %2 olarak gerçekleştiğini belirtti. Bu duruma göre yıllık kümülatif enflasyon oranının %6,1; yıllık kümülatif maaş zammının da %8,2 olduğuna vurgu yapan Mazılıgüney, ?Bu sistemde kamu çalışanlarının yıllık reel maaş farkı +%2,1 yükseliş olarak meydana gelmekteydi? diye konuştu.

MEMURU ZARAR UĞRATTI

Şu anki sistemin adeta memurun gözünü boyamak olduğunun da altını çizen Türk Enerji-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney sözlerini şöyle tamamladı: ?Memur-Sen´in getirdiği Yıllık Enflasyon Farkı Hesaplama Yöntemine göre Ocak-Haziran dönemindeki maaş zammı %3, enflasyon ise %1. Temmuz´da enflasyon farkı %0, maaş zammı ise %3. Haziran-Aralık döneminde ise enflasyon %5 iken enflasyon farkı %0. Bu hesaba göre yıllık kümülatif enflasyon %6,1, yıllık kümülatif maaş zammı ise %6,1´dir. Bu durumda maaşların reel değişimi +%0´dır ve maaşların reel olarak yükselmesi imkânsızdır.?

MEMURUN ALEYHİNEDİR

?Memur-Sen´in yapmış olduğu 2015 yılı Toplu Sözleşmesi 2016 ve 2017 yıllarını kapsaması gerekirken 4688 sayılı Kanunun 28. maddesine aykırı olarak geçmişe dönük düzenleme yapılmıştır ve bu durum kanuna aykırıdır. Büyük başarı olarak nitelenen bu toplu sözleşme, bir önceki sözleşme hükmünü memurlar aleyhine değiştirmiştir ve bu durum sendikacılığa aykırıdır. Toplu sözleşmenin güvenilirliğine gölge düşürülerek memurlar iki toplu sözleşme dönemi arasında alamayacakları bir ödeme vaadiyle aldatılmıştır ve bu durum ahlâka aykırıdır. Yapılan işlem nedeniyle memurlar ve emekliler maaşlarının %1,8´i oranında kayba uğramış ve ekonomik olumsuzluklardan doğrudan etkilenmişlerdir ve bu durum ekonomiye aykırıdır.?



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli