Anahtar Kelimeler: Senin ondan farkın

?Senin ondan ne farkın var??

?Senin ondan ne farkın var??

?Senin ondan ne farkın var??

Cumhurbaşkanı´na ne dedi?

Başbakan için neler söyledi?

Çakıcı´dan yine flaş açıklamalar!

Cumhurbaşkanı´na hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında dava açılan Alaattin Çakıcı, yazılı açıklamada bulunurken, adeta tarih dersi verdi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında dikkat çekici ifadeler kullandı. Çakıcı´nın avukatı ise 20´ye yakın hukuksuz biçimde soruşturma açıldığına işaret etti.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda kalmakta olan Alaattin Çakıcı Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesinde talimatla ile ifade verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret ettiği iddiasıyla açılan mahkemede gündem oluşturacak beyanatlarda Çakıcı mahkemenin ardından Edirne F tipi Cezaevine geri döndü. Mahkeme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan, Alaattin Çakıcı´nın avukatı Can Sevinç yasadışı uygulamalara tepki gösterip, Alaattin Çakıcı´nın konu hakkında söylediklerini basın mensuplarına aktardı.

20´YE YAKIN SORUŞTURMA

Avukat Sevinç, müvekkilinin devlet adamının ve siyasetçinin makamına hakaret etmediğini ve edilmediği sürece şahsın sivil kimliğine yapılan her türlü eleştirilerin makul olabileceğine işaret ederek, ?Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay´ın yerleşik kararlarında ancak cezai soruşturmaya konu olabileceği, yapılan eleştirinin disiplin soruşturmasına konu olamayacağı belirtilmiş olup bu çok açık ve nettir. Müvekkilim Sayın Alaattin Çakıcı hakkında 20´ye yakın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret davası açılmış olmakla birlikte hiçbirisinde disiplin soruşturması açılmamıştır.

HUKUKA AYKIRI DURUM

Ancak avukat görüşünde daha önce de defalarca dile getirmiş olduğumuz haksızlıklar, kanunsuz işlemler tüm itirazlarımıza rağmen devam etmiş, itirazlarımız reddedilmiştir.  Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın sayın makamına karşı değil şahsıyla ilgili söylediği sözlerden dolayı disiplin soruşturması açılması kanuna, yasaya yönetmeliklere ve hukuka aykırıdır. Müvekkilim Sayın Alaattin Çakıcı bu disiplin soruşturması ile ilgili savunma yapmayı reddetmiştir. Bu konuda Adalet Bakan´ına ve Cumhurbaşkanı´na itirazlarını ve şikayetlerini içeren yazılar yazmıştır.

BU CANIN SAHİBİ ALLAH´TIR

Müvekkilim Sayın Alaattin Çakıcı´ya  Türkiye´nin her yerinde tüm hapishanelerinde, şu an Edirne F tipi cezaevinde  ve devletin her türlü kurumlarına yasa dışı emir verilerek her türlü insan hakları ihlali yapılması için baskı yapıldığını Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerine intikal ettirmiştir. Edirne F tipi Cezaevinde 230 vatan haini içinde tek başına yattığını ancak kedi gibi yatmadığını belirtmektedir. Bütün Türkiye sayın Alaattin Çakıcı´nın Türkiye´deki cezaevilerinde tek başına yattığını bilmektedir. Müvekkilim Sayın Alaattin Çakıcı diyor ki, ?Bu canın sahibi Allah´tır, bu canı O vermiştir O alacaktır. Ama güçleri yetiyorsa, beni öldürecek koç yumurtalarına sahiplerse, Ankara´dan emir alan her türlü kiralık katili kullanabilirler, ister vatan haini olsun ister kendilerine bağlı adli mahkum olsun.?

AKLİ DENGESİZLİK AÇIKLAMASI

Mahkemede talimatla ifadesi okunan Alaattin Çakıcı ise dava ve bazı gelişmeler konusunda şu açıklamada bulundu. Çakıcı, daha önce Cumhurbaşkanı´na hitaben neler söylediğini hatırlattı ve ?Sayın Cumhurbaşkanlığı makamı? Makamınıza iğnenin ucu kadar asla bir saygısızlığım olmaz. Bir alt makamdayken beni öldür diye defalarca UYAP üzerinden dilekçe verdim. Hem de mahkemelerde söyledim. Bunu bütün Türkiye ve dünyada yaşayan Türkler bilmektedir. Doğu Karadeniz´den adam çıkar. Sende adamlık, şeref kalmamış. Şerefi ve onuru kalmayan adam savaş halinde başkumandanlık yapamaz. Sivil kimliğin benim için hiçbir anlam taşımıyor. Zaten seni son günlerde izliyorum. Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili toplantıda Türkiye ile ilgili gelişmeleri anlatman gerekirken, ?Çiklet alır gibi bakkaldan cep telefonu alıyorsunuz? diyorsun. Akıllı bir insan bu cümleyi kullanır mı? Günlerdir tv´lere çıkmıyor, panellere katılmıyorsunuz. Vücut dilinden ve sözlerinizden akli dengelerinizin yerinde olmadığını bu millet bilmektedir. Bu milletin koyun olmadığını aklına sok!

SENİN NE FARKIN VAR?

Devlet adına danışmanınız açıklama yapmalıyken, yurt içi ve yurt dışı tüm görüşmeleri Çarşamba´ya kadar ertelettiğinizi hanımınıza açıklattırıyorsunuz. Demek ki toplumdan gizlediğiniz ve Türk Milletinden, çalışma arkadaşlarınızdan gizlemeye çalıştığınız bir rahatsızlığınız var. Ruhsal dünyada 3 bin santigrat sıcaklıkta depresyon geçirmektesiniz. Bu devlete akli dengesi bozuk değil, aklı başında bir devlet sorumlusu gerekmekte. Şahsınıza ömrümce saygı duymadım ve duymak zorunda değilim. Daha evvel anneniz öldüğü zaman Rabia Hatun gibi iki gün Türkiye Cumhuriyeti´nin özel kanallarını ve Türk halkını baskı ile saygı duymaya zorladınız. Benim anam senin anandan çok daha şereflidir biliyor musun? Türkiye´deki bütün analar senin anandan daha şereflidir. Düşünüyorum, insanı değerleri kendi egosunda eriten, dini kullanan, aynen çiğ et yemiş kadını, torunu olan, Fırat´ı kana bulayan Yezit ile senin ne farkın var??

YANINDA OLURUM ANCAK?!

Çakıcı, Cumhurbaşkanlığı makamının Türk Milletinin namus ve şerefi olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, Ortadoğu projesini eleştirdi, Irak, İran ve Suriye politikalarına eleştirilerde bulundu. Tarih dersi veren Çakıcı, mezhep savaşlarının çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Erdoğan´ın sürekli Mısırlı Rabia için ağlarken, kendi Rabiaları için gözyaşı dökmediğini belirten Çakıcı, ?Şehitler için göz yaşı akıtmadı. Hiç onu ağlarken gören olmuş mu?? dedi. Çakıcı ayrıca, bir hatırlatmada bulunarak, ?Şu anda kullanacağım cümleleri hiç kimse yanlış anlamasın. Terörü bitirdiği sürece, uluslar arası ilişkileri düzelttiği takdirde, ülkede güvenlik ve esenliği sağladığı sürece, Alaattin Çakıcı Devletin yanında. O egosundan vazgeçerde Devletim adına onunda yanındayım? dedi.

BAŞBAKAN´A TEBRİK

Başbakan Ahmet Davutuoğlu´nun Rus uçağının düşürülmesinden gösterdiği tepkiyi çok beğendiğini ve kendisini daha önce eleştirmesine rağmen gösterdiği tepkiyi beğendiğini söyleyen Çakıcı, ?Bu topraklar benim ve milletimin namusudur? ifadesi dolayısıyla ?adam gibi konuştu? dedi. Çakıcı ayrıca Kut´ül Amere zaferini gündeme getirdiği için Başbakan´a teşekkürlerini iletti. Çakıcı, Medeni Muhasarası´nın da gündeme getirilmesi gereken bir tarih notu olduğuna dikkat çekti. Muhasara kahramanı Çöl Kartalı Fahrettin Türkan Paşa´nın da gündeme getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Alaattin Çakıcı, Genç nesiller bunu da bilmeli. Başbakan bunu da gündeme getirmeli´ dedi. Çakıcı son olarak, ?Karar duruşmasında kendi mahkememde hazır edilmek istiyorum. Aksi takdirde yüzüme okunmayan kararı kabul etmiyorum? dedi. Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli