Anahtar Kelimeler: Şenlikte buluştular

Şenlikte buluştular

Şenlikte buluştular

Şenlikte buluştular

 

Geleneksel şenlik yapıldı

Dulkadiroğlu´ları Derneği tarafından Denek Dağı keklik kayası mevkiinde ? Sıla-i Rahim ve Âşık Serdai´yi Anma Günü ? etkinlikleri düzenlendi.

ŞENLİK DÜZENLENDİ

Dulkadiroğlularının kültürel yapısının yaşatıldığı ve bu yıl 18´incisinin düzenlendiği etkinliğe; Kırıkkale, Kırşehir, Konya, İstanbul, Kahramanmaraş ve Aksaray´dan çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Etkinliğe başta Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Keskin Kaymakam Vekili Nur Sevinç Özbek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Ayhan Vural, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Etkinliğe gelişinde, Keskin Kaymakam Vekili Nur Sevinç Özbek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Ayhan Vural, Dernek Başkanı Cengiz Erkoç ve dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Haktankaçmaz, protokol alanına geçmeden şenlik alanını dolaşarak vatandaşları selamladı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan şenlik, Kur´an-ı Kerim tilaveti ve okunan dua ile devam etti. Şenliğin devamında protokol konuşmaları gerçekleşti. Vali Haktankaçmaz şenlikte yaptığı konuşmada ? Bugün bizi biz yapan, Anadolu´yu Türk yapan değerlerimizi yaşatmak için bir araya geldik. Anadolu´da 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu´nun kapısı Türklere açıldığı zaman; Türk Boyları, atalarımız akın akın Anadolu´nun dört bir yanına dağıldılar. Dulkadiroğlularda bu boylardan birisiydi ve bugünde farklı illerde varlığını devam ettiriyorlar ?dedi. Bu tür etkinliklerinin öneminin; bu değerlerin unutulmamasını sağlamak, bizi biz yapan değerleri çocuklarımıza, genç nesillerimize aktarmak olduğunu kaydeden Vali Haktankaçmaz, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenler ile değerlerini yaşatmak üzere, kilometrelerce uzaktan ilimize gelen katılımcıları tebrik etti. Protokol konuşmalarının ardından etkinlik, Mehteran gösterisi ve yerel sanatçıların konserleriyle devam etti.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli