Anahtar Kelimeler: SERVİS ÜCRETİ

SERVİS ÜCRETİ 165 TL

SERVİS ÜCRETİ 165 TL

SERVİS ÜCRETİ 165 TL

Kırıkkale´de okul servisi taşımacılığı yapan servisi araçları bu yıl 165 TL olarak uygulanacak. Yeni tarifenin 170 TL olarak çıktığını hatırlatan Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya, kendilerinin bunu 165 TL olarak uygulayacaklarını söyledi. Başkan Yerlikaya ayrıca velileri S plakası bulunmayan korsan servislere karşı da uyardı.

 

KORSAN SEVİŞLERE DİKKAT

Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya 2017-2018 eğitim öğretim yılı servis ücretlerinin netleştiğini açıkladı. Servis ücretlerinin komisyondan 170 TL olarak çıktığına dikkat çeken Başkan Yerlikaya, kendilerinin bunu odaya kayıtlı 350 servis aracında 165 TL olarak uygulayacaklarını söyledi. Kurban Bayramı sonrası başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılında korsan servislere karşı velileri uyaran Oda Başkanı Yerlikaya, ?Odamıza kayıtlı 350 yardımcı personeli bulunan servis mevcut. Veliler daha uygun fiyat olsun ya da şu kişi nasılsa tanıdık diye düşünerek rastgele bir servis aracı ile anlaşmamalı. Veliler ilgili meslek odasına kayıtlı olmayan servis araçlarını tercih etmemeli, çocuklarını kayıtlı servis şoförlerine emanet etmeli. Çocukların başına herhangi bir şey geldiğinde servis aracı kimin üzerine kayıtlı, şoför kimdir, her şeyi öğrenebilmek ve işlem yapabilmek için mutlaka ilgili meslek odasına kayıtlı araçlar tercih edilmelidir? diye konuştu. Başkan Yerlikaya, velilerin anlaştığı servisin odaya kayıt belgesini görmek için ısrar etmesi gerektiğini kaydetti.

 

SERVİSLER NASIL OLMALI?

Yerlikaya , servis aracı şoförlerinin ulusal meslek standardının 2013´te hazırlanıp Resmi Gazete´de yayımlandığını anımsatarak, şu bilgileri verdi: ?Söz konusu ulusal meslek standardıyla mesleğin tanımı yapıldı. Buna göre, öğrenciler servis araçlarına rehber personel eşliğinde bindirilerek yaş gruplarına ve fiziksel özelliklerine göre oturtulacak, her öğrencinin emniyet kemerini takması sağlanacak. Servis aracı şoförü trafikte kurallara uygun bir şekilde güvenli bir sürüş gerçekleştirecek. Öğrenciler rehber personel yardımıyla araçtan indirilecek. Servis aracı şoförü, öğrencileri araçtan indirdikten sonra araçta unutulan malzeme olup olmadığını kontrol edecek. Öğrenciler servis aracına alınırken mevcut listeye göre öğrenci sayısının tam olup olmadığı kontrol edilecek. Servis aracı şoförleri, ilgili meslek kuruluşları tarafından verilecek eğitimleri de takip etmekten sorumlular. İlgili kurumlar okul servis araçlarına ilişkin yapacakları düzenlemelerde, servis aracı şoförü ulusal meslek standardını göz önüne almaları gerekiyor? dedi. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false