?Şiddete karşı birlikte duralım?

?Şiddete karşı birlikte duralım?

?Şiddete karşı birlikte duralım?

Eylem yapacaklar?!

Yarın Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü dolayısıyla Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi toplantı salonunda bir araya gelen Kadın Patformu temsilcisi kadınlar yaptıkları ortak basın açıklamasında ?Hayatımızdan ve Haklarımızdan vazgeçmiyoruz! Düşlerimizin peşindeyiz!? diyerek 25 Kasım´da yapılacak basın açıklaması eylemine tüm kadınları davet ettiler.

25 KASIM´DA KABUL EDİLDİ

Kadın platformu adına hazırlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi ?25 Kasım 1960´da Dominik Cumhuriyeti´nde diktatörlüğe karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürüten Mirabel Kız kardeşler diktatör Trujillo´nun askerleri tarafından tecavüz edilerek vahşice katledildiler. Erkek-Devlet şiddetine karşı mücadelenin simgesi olan bu üç kız kardeşin öyküsü bugün tüm dünyada milyonlarca kadının mücadelesine ışık tutuyor.?

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA

Kadınlar dünyanın dört bir yanında; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, gericiliğe, savaşa, militarizme, ırkçılığa ve  faşizme karşı; kadın dayanışmasını örüyor, seslerini yükseltiyorlar.  ?AKP´nin uygulamalarıyla, toplumun tüm kesimlerine yönelik baskıların artarak devam ettiği, kutuplaştıransiyaset ve  şiddetin en fazla kadınların yaşamını etkilediği, oluşturulmak istenen yeni rejime ait temel unsurlar olan militarizmin, milliyetçiliğin, gericiliğin ve güvencesizliğin kadın bedeni, kadın emeği ve kimliği üzerinden geliştirilmeye çalışıldığı bir süreçte  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü´müz kadınlar açısından çok daha fazla  anlam kazanmıştır.?

DARBE GİRİŞİMİ BAHANESİ İLE

Çünkü; darbe girişimi bahanesiyle hayatımıza giren OHAL ve KHK´ler kadın mücadelesini, örgütlülüğünü  ve kazanımlarını hedef almakta, biz kadıların yaşamını doğrudan tehdit etmektedir. OHAL süresince kadına yönelik erkek ? devlet şiddetinde yaşanan artış bunun temel göstergesi olmuştur.? ?Çünkü,TBMM işlevsiz hale getirilerek kadınları hedef alan yasalar, kadınların görüşleri alınmadan hazırlanıyor ve adeta dayatmayla çıkarılıyor. Müftülere resmi nikah yetkisi veren yasanın çıkarılması bunun son örneği olmuş, hemen akabinde boşanmaları engelleyen ve kadınları daha fazla şiddete maruz bırakacak olan arabuluculuk uygulamasının gündeme getirilmesi, bu saldırıların devam edeceğini göstermiştir.

25 KASIM DA ALANLARDAYIZ

25 Kasım´a giderken çocuk istismarcılarının, tacizcilerin, tecavüzcülerin, katillerin ve kadına yönelik her tür  erkek-devlet şiddetinin, mobbingin, kadın düşmanı yasaların, düzenlemelerin peşine düşerek hesap soracağız. Eşitliğin, haklarımızın, özgürlüğün, hayallerimizin peşine düşeceğiz.Düşlediğimiz dünyanın gerçekleşmesi için kararlıkla mücadele edeceğiz. Biz Kadınlar, 25 Kasım´da alanlarda olacağız.?



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli