Anahtar Kelimeler: Sigarayı atın hayatı tadın

?Sigarayı atın hayatı tadın?

?Sigarayı atın hayatı tadın?

?Sigarayı atın hayatı tadın?

Bırakın şu sigarayı?!

Gençlik Spor Bakanlığının açmış olduğu ?´Genç Gönüllüler Sende Gönül Ver´´ projesi kapsamında, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticiliği koordinatörlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin katılımıyla ?Sigarayı Atın Hayatı Tadın? etkinliği yapıldı.

HAYATINIZDAN ÇIKARTIN

Genel Sekreter Boyabatlı yaptığı açıklamada; Hastaneye muayene olmak için gelen  hastalara bilindiği üzere bakanlığın da üzerinde durduğu dumansız hava sahası kapsamında  hastane yöneticileri tarafından  ?Sigarayı Atın Hayatı Tadın?  projesi düzenlendi. Bu proje kapsamında, sigaranın insan sağlığı üzerindeki etkileri, niçin sigaranın bırakılması gerektiği, sigarayı bırakmakla birlikte vücudumuzda ne gibi olumlu değişikliklerin olabileceği belirterek  hastalarımızın bilinçlendirilmesi amaçlandı.

TEDAVİ EDİLEBİLİR

Hastane Yöneticisi Uzm.Dr. Tekin Akça ise; ?Sigara önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Kanser, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yol açmaktadır. Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir. Sigaranın sayısız zararlarını bilen akıllı kişinin ilk işi şüphesiz bunu bırakma çabasına girmesidir. Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Sigarayı bırakmak isteyenlerin sigara bırakma polikliniklerine yönlendirilmesi maksadıyla broşürler ve vereceğimiz uzman eğitimleriyle sahada sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yollarını bilgilendirmek için genç gönüllüler  ile bu etkinliğin düzenlenmesi ile sigarayı atın ? dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Koordinatörler Uzm.Dr. Özlem Yandım ve Müdür Yardımcısı Ali Uluyüz de,  ?Birinci planda tuttuğumuz hastalarımızın  sağlığı üzerinde  bıraktığı etkiler zararlar anlatılarak sigarayı bırakmak isteyenlerin izleyeceği yollar bakanlığımız ve hastanemizin yaptığı broşürler ve eğitimlerin önemi vurgulanarak hastalarımız bilgilendirilmektedir? dedi. 



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli