Sığınmacılara destek çağrısı

Sığınmacılara destek çağrısı

Sığınmacılara destek çağrısı

Sığınmacılara yardım

için platform kuruldu

Kırıkkale´de bulunan yardım dernekleri bir araya gelerek Kırıkkale Muhacir Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu (KIMYAR)´ı oluşturdu. AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay öncülüğünde oluşturulan platform Kırıkkale´de yaşayan muhacirlerin ev eşyası ihtiyaçları için toplanan yardımların ulaşımını sağlayacak.

EV EŞYALARINA İHTİYAÇ VAR

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı Koordinatörlüğünde oluşturulan KIMYAR (Kırıkkale Muhacir Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu) dün AK Parti İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı. Kırıkkale´de yaşayan muhacirlerin eşyalarının olmadığını hatta yatacak bir battaniyelerinin dahi olmadığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay Platform adına yaptığı açıklamada ?Orta doğuda yaşanan kanlı iç savaşların ardından ülkemize yoğun bir göç dalgası olmuştur. Hükümetimiz, Türk milletinin misafirperverlik anlayışını ve iradesini ortaya koyarak yaşanan mülteci akınına sessiz kalmamıştır. Yaşanan gelişmeler neticesinde Türkiye´nin her bölgesinde olduğu gibi şehrimizde de bir mülteci nüfusu oluşmuştur. Gerek il başkanlığımızın gerekse yardım derneklerimizin yaptıkları araştırmalar neticesinde ilimizde bulunan mülteci ailelerin ev eşyalarının olmadığı, çoğu mülteci ailenin ise yatacak dahi bir yeri olmadığı tespitleri yapılmıştır? dedi.

15 DERNEK BİR ARAYA GELDİ

Toplanacak yardımların insanlara daha çabuk ve güvenli bir şekilde ulaştırılması amacıyla AK Parti öncülüğünde İHH (İnsani Yardım Vakfı), Dost Eller Derneği, Beşir Derneği, Gülzari Mualla Vakfı, Hayrat Vakfı, İkra Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği, Zehra Vakfı, Anadolu Kimsesizleri Koruma Derneği, Geylani Hizmet Vakfı, Rahmetli Gıda Bankası, Dostlar Derneği, 5. Mevsim Derneği, Seher Derneği, Gül Sofrası Derneği ve Bayrak Gazetesinin´de gönüllü olarak içersinde olduğu Kırıkkale Muhacir Yardımlaşma Dayanışma Platformu (KIMYAR) oluşturulduğunu ifade eden Akçay ?Bu platform ilk olarak şehrimizde bulunan mültecilerin nelere ihtiyaçları olduğunu tespit edecek. Daha sonra platformla irtibata geçen vatandaşlarımızdan eşya yardımı yapmak isteyenlerden bu yardımları alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır? şeklinde konuştu.

 

SAYI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İlimizde faaliyet gösteren yardım dernekleri ile yapılan görüşmeler neticesinde böyle bir platforma ihtiyaç olduğuna karar verdiklerini belirten Akçay ?11 ayın sultanı Ramazan-I Şerif´te ilimizde bulunan mültecilerin yaşamalarına bir nebze olsun katkı sağlayabilmek için oluşturulan platforma halkımızdan destek bekliyoruz. Oluşturduğumuz bu platformun en büyük amacı toplanan ve yapılan yardımların tek bir çatı altında toplanmasını sağlamak. Yapmış olduğumuz ön incelemelerde Kırıkkale´de göç idaresinde yaklaşık 1500 aile yani 6000 kişinin resmi kayıtlı olduğu ve hali hazırda kimlik için resmi kayda müracaat eden ve sıra bekleyen 4000 civarındanda muhacir kardeşimizin olduğu tahmin edilmektedir. Her geçen gün bu sayının arttığı da gelen bilgiler arasında yer almaktadır? dedi.

İNSANİ VE VİCDANİ BİR SORUMLULUK

Oluşturulacak olan kurulun, tespit edilen net rakamları ortaya çıkaracağını ve yapılan yardımları zaman zaman basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna duyuracağını ifade eden Akçay ?Bu çalışmanın amacı tamamen insani ve vicdani sorumluluk gerektiren, bir çalışmadır. Bütün halkımızı gönüllü oluşturduğumuz bu topluluğa yardımcı olmaya f-davet ediyoruz. Halkımızın yardım duygularını bu platformla kaynaştırıp Ensar olma görevini yerine getirmelerini arzu ediyor ve bekliyoruz. Halkımızın ellerinde bulunan kullanmadıkları ev eşyalarını platform tespit komisyonumuz ile irtibata geçerek ulaştırmalarını talep ediyoruz? dedi.

TESPİT KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Şu anda bu insanların bizlerden ulaşacak yardımlara ihtiyaçları olduğunu dile getiren Akçay ?Ev eşyası eksikleri had safhada. Halkımızın ellerinde bulunan fazla ev eşyalarını il başkanlığımız koordinatörlüğünde oluşturulan bu platforma ulaştırmalarını talep ediyoruz. Vatandaşlarımız Platforma 318-2249676, 541 600 19 64, 538 404 38 84, 507 245 71 77, 541 575 03 43 numaralı telefonlardan ulaşabilirler. Halkımızın ulaştıracakları bu yardımlar ihtiyacı olan mültecilere iletilecektir. Ülkemize ve neticesinde ilimize sığınan bu mülteci kardeşlerimize yardımcı olmak bizim insanlık görevimizdir. Yaşanan sıkıntılara Kırıkkale olarak çare aramalı ve elimizden geleni yapmalıyız. Halkımızdan oluşturulan bu platforma destek vermelerini istiyoruz. Bunun yanı sıra gıda ve giyecek konusunda da yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın da aynı tespit komisyonu ile irtibata geçmeleri yeterli olacaktır? ifade etti.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false