Sığınmacılara Kızılay Kart

Sığınmacılara Kızılay Kart

Sığınmacılara Kızılay Kart

Kartla alışveriş yapacaklar

Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı kapsamında, Kızılay Kart Kırıkkale´de dağıtılmaya devam ediliyor. Dağıtım yapılan Kızılay Kart rakamlarıyla ilgili bilgiler veren Vali Mehmet. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´de müracaat eden 4 bin 572 mülteciden bin 734 kişiye Kızılay Kart dağıtıldığını açıkladı.

KARTA AYLIK 120 TL YÜKLENİYOR

Kızılay Kart uygulamasının yabancılara yönelik sosyal uyum yardım programı, AB mali kaynakları ile finanse edilen süreli ve nakdi bir yardım programı olduğunu hatırlatan Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?Yardımdan faydalanma şartlan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Kızılay, WFP ve ECHO tarafından belirlenmekte, başvuruların alınmasından, ödeme listesinin oluşturulmasına kadar işlemler Vakıflar, Genel Müdürlük ve Kızılay Hizmet Merkezleri tarafından, ödeme süreçlerine ilişkin iş ve işlemler ise, Kızılay ve WFP tarafından yürütülmektedir. Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı kapsamında 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Kapsamında Geçici Koruma, Uluslararası koruma başvurusunda bulunan, uluslararası koruma statüsüne sahip ve İnsani İkamet İzni bulunan yabancılara Kızılay Kart aracılığıyla kişi başına aylık 120 TL olmak üzere ayda bir düzenli nakdi ödeme yapılmaktadır? ifadesini kullandı.

YÜZDE 37 ORANINDA YARARLANIYOR

Kırıkkale Merkez İlçede ikamet eden ve Sosyal Uyum Yardımı için 4 bin 572 başvurunun gerçekleştiğini söyleyen Vali Haktankaçmaz, ?Bu müracaatlardan durumları incelenerek kriterleri sağlayan 1734 yabancının bu yardım programından yararlanması uygun görülmüştür. Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı başlangıcında yüzde 33 oranında yardım yapılması planlanmıştır. Türkiye geneli bu yardım programından yararlanma oranı yüzde 25 iken İlimizde ikamet eden yabancılar yüzde 37 oranında bu yardım programından yararlanmaktadır. Yardımı kabul edilen yabancılar konu hakkında 168 No´lu Kızılay Çağrı Merkezinden bilgi alabilmektedir. Hak sahibi yabancılara 45 gün içerisinde Halk Bankası´ndan teslim edilecek.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli