Sınır ötesindeki 200 çocuğa sünnet

Sınır ötesindeki 200 çocuğa sünnet

Sınır ötesindeki 200 çocuğa sünnet

Güzel çalışma

Yesevi Yardım Hareketi Derneği, başlatmış olduğu ?Bir Çocuğa Kirve Ol? kampanya ile Suriye´de 200 çocuğu sünnet ettirdi.Yurt dışındaki çalışmalarla ilgili açıklama yapan Yesevi Yardım Hareketi Derneği Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Barış Doğan, sınır ötesindeki çeşitli ülkelerde insanlık adına çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

SÜNNET OLDULAR

Sınır ötesinde aciliyet gerektiren yörelerde insani yardımlardan sünnet organizasyonlarına, kültür merkezlerinden sağlık hizmetlerine uzanan çok sayıda faaliyetler yürüttüklerini belirten Doğan, ?Balkanlarda, Suriye´de, Arakan´da ve Kafkaslar´da uluslararası faaliyetler yapıyoruz. Arakan´da 2 kez insani yardım ve sağlık yardımlarında bulunduk. Suriye´de 2 ay gibi bir zaman içinde 5 kez bölgeyi ziyaret ederek fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdik ve bölgenin ihtiyaçlarını belirledik. Suriye´de Kubbesin, Bizaa ve Çobanbeyli´de 200 çocuğun sünnetlerini yaptık. Çocukların kıyafetleri ve oyuncakları da alındı. Ayrıca insanı yardımlar da yapıldı.? dedi.

50 KURBAN KESİLECEK

Yakın bir tarihte   6´ıncı organizasyon kapsamında Makedonya´da yaklaşık 200´e yakın çocuğun daha sünnetini yapacaklarını belirten Doğan şunları söyledi:?Özellikle Doğu Makedonya´da Osmanlı´dan kalan Türkmen kardeşlerimizin çocuklarının sünneti yapılacak. Aynı zamanda insani yardımların yanı sıra 50 kurban kesimi de yapılacak. Bölgede bulunduğumuz süre içinde Sultan Murat Kültür Merkezi´nin de açılışını geçekleştireceğiz. Arakan´da Myanmar sınırında 850 bin kişinin yaşadığı mülteci kampına yardım ulaştırdık. 2 bin 500 aileye erzak ve insani yardımın yanı sıra aynı bölgede su kuyuları ve duşakabinler yapılıyor. Diğer taraftan Gürcistan, Afrika ve Suriye´deki yardım faaliyetlerini de düzenli olarak devam ettiriyoruz.?

KARDEŞLERİMİZE ULAŞTIRIYORUZ

Türkiye´de hayır sahibi kişilerin sınır ötesindeki faaliyetler için destek verdiklerini belirten Doğan, şunları kaydetti:?İnsani yardım kapsamında halkımız bizlere un desteğinde bulunuyor, Suriyeli çocuklara kirve oluyor ve diğer yardımlarda bulunuyor. Bizler de hayırseverlerimizin yapmış olduğu yardımları savaşın ve yoksulluğun acılarını henüz unutamamış olan kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Oralardaki kişilere yiyecek ve giyecek yardımları yapılıyor. Uluslararası tecrübelerimizden biri de sünnet organizasyonları. Sünnet kampanyalarını doktor ve diğer sağlık personeli desteği, malzeme, ilaç ve kirve desteği sayesinde bölge halkına yardım götürme imkanımız oluyor.? diye konuştu.

TÜRKİYE´DEN YARDIM GİDİYOR

Bölgenin ticaret ve insani yardımlar kapsamında çok fazla ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:?Suriye´de Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye tarafından özgürleştirilen Suriye halkı bölgede derneklerle bağlantı kurmak suretiyle ayakta kalmak için Türklerle beraber çalışıyor . Özellikle bütün ilçelerde Türkmen dermekleri açılarak konfederasyon kurma çalışmaları devam ediyor. Bölgeye sadece AFAD, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından Türkiye´den yardım gidiyor.´´Dernek olarak bu tür yardım faaliyetlerine  her geçen gün artırarak devam edeceklerini  belirten Doğan, hayırsevlerlerin özellikle  ?Bir Çocuğa Kirve Ol? kampanyasına destek olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false