?Sistem sorun olmaya devam ediyor?

?Sistem sorun olmaya devam ediyor?

?Sistem sorun olmaya devam ediyor?

Emekliler sitemli

?30 Haziran Emekliler Günü´ nedeniyle Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, açıklamalarda bulundu. Emeklilerin çeşitli sorunlarının bulunduğunu belirten Aytekin, ?6´şar aylık TÜFE ye endeksleyen sistem topluluğumuz için ciddi bir sorun olmaya devam etmektedir? dedi.

TECRÜBELİ ULU ÇINARLAR

?30 Haziran Emekliler Günü´ nedeniyle Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin açıklamalarda bulundu. Aytekin, ?30 Haziran 1927 yılında emekli olan Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk´ün emekliye ayrıldığı günü emeklilerimiz ve emekli kuruluşlarımız bu günü bir vefa ve saygı olarak emekliler günü olarak kutlamaktadır. Bu vesile ile tüm emeklilerimizin emekliler gününü tüm içtenliklerimizle yönetim olarak kutlamaktayız? dedi.

SAYGINLIĞINI YANSITIYOR

Aytekin, ?30 Haziran emekliler gününde Büyük Atatürk´ün yaşlılar ve emeklilerle ilgili şu sözlerini emekliler olarak hiçbir zaman unutmayacağız. Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur) demek suretiyle yaşlıların ve emeklilerin saygınlığını topluma yansıtmıştır.?

ORTAK HAREKET EDİYOR

?30 Haziran emekliler gününde emeklilerimizin sorunlarını ve beklentilerini de gündemde tutmayı da bir görev bilmekteyiz. Biz emekliler taleplerimizden önce ülkemizin en önemli sorunu olan terör milletimizin huzurunu bozmakta olup Asker polis ve vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmektedirler. Türkiye Emekliler Derneği teröre karşı duruş sergilemek için toplumun tüm kesimlerini ortak hareket etmeye davet etmektedir.?

HÜKÜMETTEN TALEBİMİZ VAR

?Büyük bir çoğunluğu yoksulluk ve açlık sınırının altında kalan gelir düzeyleri ve yaşam mücadelesi veren Emekli topluluğumuzun çözüm bekleyen bir çok sorunu bulunmaktadır. Diğer taraftan yaşları itibari ile sağlık kuruluşlarına en çok başvuran kesim olan emekli topluluğumuzdan sağlıkta katkı payı alınmaması talebimiz ve çözüm beklemektedir. Dar gelirli kesimimiz sağlık sorunları nedeni ile sıkça hastanelere başvurduğundan katkı payları bütçelerinde ciddi bir kalem oluşturmaktadır.?

ADALETSİZLİK KALKMALIDIR

?6´şar aylık TÜFE ye endeksleyen sistem topluluğumuz için ciddi bir sorun olmaya devam etmektedir. Yüzdeli artışlar göstermiştir ki zamlar düşük gelirlerin artışlarını da düşük tutmakta yüksek gelir elde eden kemsin artışları da yüksek olmaktadır. Bu durumda alt ve üst gelir arasındaki makas giderek açılmakta gelir adaletsizliği büyümektedir. Emekli zamlarının hesaplanma yöntemi değiştirilmeli ayrım yapmaksızın bütün emeklileri kapsayacak şekilde seyyanen artış öngören yöntem kabul edilmelidir. Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesaplamaları bizim için adil olmayan sonuçlar doğuruyor.?

İLAÇ KATKI PAYI ALINMAMALI

?Emekliler olarak iktidardan taleplerimizi şöyle sıralayabiliriz. Emeklilerin ev sahibi olması için TOKİ Projesinin hayata geçirilmesi. Emekliye verilen zamların yüzdeli değil seyyanen verilmesi Hastane katkı payları ve ilaç katkı paylarının kaldırılması. Eksik kalan intibak yasasının yeniden gözden geçirilmesi ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi. 2002-2006 ve 2008 yılları arasındaki enflasyondan doğan alacaklarımızın yargı süreci beklemeden emeklilerimize ödenmesi. Refah payı altında bayramlarda ikramiye verilmesi. Vergi iadesi karşılığı ek ödeme oranının yükseltilmesi. Emeklilere de sendika hakkı tanınmalı. Emekliye pozitif ayırımcılık yapılmalı? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli