Solucanları Kırıkkale´den almış!

Solucanları Kırıkkale´den almış!

Solucanları Kırıkkale´den almış!

Solucan gübresi üretiyor!

Merakla başladığı solucan gübresinin bir yılda ticaretini yapmaya başladı -Emekli polis memuru Uğur Üstün, 60 bin solucanla başladığı üretimine 1.5 milyon solucanla devam ediyor.

KIRIKKALE´DEN ALMIŞ

Kırşehir´in Kaman İlçesinde emekli polis memuru Uğur Üstün merakla başladığı solucan gübresi işinde 1.5 milyon solucan ile ayda bir ton gübre üreterek ticaretini yapıyor. Kırıkkale´de bir mühendis arkadaşından aldığı solucanlarla solucan gübresi işine giren Uğur Üstün´e solucan gübresi işine girdiğinde ailesi destek vereceğini söylemesi üzerine Kaman İlçesinde 7.5 dönümlük arazide solucan gübresi üreterek bir yılda satışını da yapmaya başladı.

KATKI MADDESİ YOK

Yaptıkları araştırmalar sonucu solucan gübresi ile tanıştıklarını ve temin ettikleri gübre ile bahçelerinde üretime başladıklarını söyleyen Üstün, "Solucan gübresi ile tanıştık. Nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir gibi araştırma süreçlerinden geçtik. Emekli olduktan sonra solucan gübresi ile ilgilenmeye başladım. Bahçemizde solucan gübresi çalışmalarına hız vererek memnuniyet verici bir kalite elde ettik. Solucan gübresi, büyükbaş hayvanlarımızdan ahır gübresi olarak tanımladığımız hayvan gübresinin solucanın kendi sindirim sisteminden geçmesi sonucu oluşuyor. Tamamen organik güvenle kullanılan bir gübre üretmenin yanında oluşturulan gübrenin içerisinde de hiçbir katkı maddesi bulunmuyor" dedi.

BİTKİLERİ KORUYOR

Bahçesinde uyguladığı solucan gübresi ile bitkileri canlandırdığını ifade eden Üstün, "Solucan gübresi bitkilerin gövde yapısını güçlendiriyor. Bitkiye canlılık veriyor. Bitkileri bir çok hastalıktan koruyor. Bu nedenle tarım arazilerinde ilaç kullanma etkisi de azalıyor. Solucan gübresinin bitkiyi canlandırma özelliği kadar toprak düzenleyici bir etkisi de var. Biz, bitkinin ihtiyacına göre sıvı gübresini de üreterek bitkiye güvenle veriyoruz" diye konuştu. Üstün Kaman İlçesindeki bahçesinde ayda 1 tonda fazla solucan gübresi üreterek elde ettiği gübreyi de satıyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false