Anahtar Kelimeler: çalışmalar yapılıyor

Son çalışmalar yapılıyor

Son çalışmalar yapılıyor

Son çalışmalar yapılıyor

1 Kasım´a birkaç adım kaldı!

Sonuç nasıl olacak!

1 Kasım tarihinde yapılacak olan erken genel seçimler için partilerin ve adayların çalışmaları sürüyor. Partiler ve adaylar son çalışmalarını yapıyorlar.

SON ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Türkiye Pazar günü sandık başına gidiyor. 1 Kasım tarihinde yapılacak olan erken genel seçimler için son hazırlıklar yapılıyor. Partiler ve adayların son ziyaretleri yapılıyor ve seçmenlere de son mesajları veriliyor. Bugün ve yarın yapılacak çalışmalarla seçim çalışmaları tamamlanmış olacak. Hafta sonu seçim yasakları başlıyor. Sokaklardan bayraklar ve afişler indirilecek, yayın yasağı da başlamış olacak. Bunu bilen adaylar ve partiler son iki günü dolu dolu geçirmek istiyorlar.

7 HAZİRAN´LA AYNI GİBİ

Türkiye genelinde ve Kırıkkale´de yapılan anketlere bakılırsa sonucun 7 Haziran seçimleri ile hemen hemen aynı olacağı gözleniyor. Yasak olduğu için anket yayını ve duyurusu yapılamıyor. Ancak anket şirketleri sosyal medya hesabından özel paylaşımlarda bulunuyorlar. Buradaki sonuçlara bakıldığında da 7 Haziran ile benzer bir durumun ortaya çıktığı gözleniyor. Kırıkkale´nin seçim sonucu da hemen hemen aynı görünüyor.

VAATLER NELER OLDU?

1 Kasım seçimine giderken MHP asgari ücret, emeklilere zam, mazot fiyatı gibi vaatlerle dikkat çekti. CHP´de asgari ücret, emeklilere zam, taşeron işçilerine kadro, mazot fiyatı ve vaatlerle adından söz ettirdi. 7 Haziran´da buna benzer hiçbir vaatte bulunmayan AK Parti ise asgari ücrete zam, emeklilere iyileştirme, taşeronlara kadro gibi vaatlerle adından söz ettirmeye çalıştı. Daha önce vaatte bulunmayan AK Parti´nin muhalefetin vaatlerine benzer vaatlerde bulunması çok konuşuldu.

YEREL ADAYLAR VARDI

Kırıkkale´de beş parti sokak sokak, ev ev seçil çalışması yaptı. 7 Haziran seçiminde 1 milletvekili çıkarmaya çalışan MHP, oyunu artırıp ikinci vekili çıkarmak için çaba gösterdi. AK Parti kaybettiği 1 vekili alabilmek ve tekrar 3-0 yapabilmek için çalıştı. CHP, 1 vekil alabilmek için gayret gösterdi. SP ve BBP de 1 vekil çıkarabilmenin çabasındaydı. Bu patiler ve adayları 1 Kasım için rekabet etti. Bu seçimde adayların listesi, dağılımı, profili ve yöresi bakımından da dikkat çekici oldu. Daha çok yerel adaylarla seçime gidildi. Bunun partilere ve adaylara getirisinin ne olacağı Pazar günü belli olacak.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı