Anahtar Kelimeler: güne bırakmayın

?Son güne bırakmayın!?

?Son güne bırakmayın!?

?Son güne bırakmayın!?

Önemli bir uyarı!

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, TARSİM sigortasını yaptırmayan çiftçilerin son gün olan 25 Şubat öncesi gerekli işlemlerini yaptırmasını istedi. Çiftçilere uyarılarda bulunan Öztürk, ?Bundan yararlanmak isteyenler, son günü beklemesin? dedi.

ÖNLEMİNİZİ ALIN

Tarım faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışma gerçekleştiren Kırıkkale Ziraat Odası, 2017 yılında da çalışmalarına devam ediyor. Tarım sigortacılığı hakkında bilgi veren Şube Başkanı Orhan Öztürk, 25 Şubat öncesi hububatlarında oluşabilecek zararların önlenebilmesi amacıyla TARSİM sigortasını son güne bırakmadan yaptırmaları gerektiğini belirtti.

TARSİM KATKI SAĞLAYACAK

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, doğal risklerin tamamının teminat altına alındığı 2017 yılının tarım sigortacılığı açısından seferberlik yılı ilan edildiğini belirtti. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Öztürk, ?TARSİM tek merkez olarak çiftçinin doğal afetler karşısında güvencesi konumundadır. Çiftçilerimizin başka bir birimden bu afetler karşısında herhangi bir talepte bulunma durumları artık yok? dedi.

TARIMSAL RİSKLER ALINDI

Öztürk, ? Ürünlerine sigorta yapmaları kaydıyla TARSİM zararları giderme noktasında tek çıkış noktasıdır. Artık başka bir yerin hasar tespiti veya bu kayıpların giderilmesiyle ilgili çalışmasına gerek kalmadı. 2017 yılında tarımsal riskler sigorta kapsamına alınmış bulunuyor. Bunlar ülkemiz tarımı ve üreticisine çağ atlatacak sigortacılık açısından devrim niteliğindeki yaklaşımlardır.

KREDİ KULLANMA İMKANI

Tüm Türkiye´de buğday kuraklık karşısında güvence altına alınıyor. Ürünleriyle birlikte meyve ağaçlarını teminat kapsamına alınıyor. Kirazda yağmur kaynaklı miktar kaybını, asma yaprağını da bazı risklere karşı teminat kapsamına alınmış bulunuyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yönelik hırsızlık teşebbüsü temelli zararları teminat kapsamına alınmış bulunuyor. Bu teminatlarla üreticilerimiz hem risklerini güvence altına aldılar hem de meyve ağaçlarını ve hayvanlarını rehin ettirerek kredi kullanma imkânını elde ettiler.

GÖRMÜŞ OLACAĞIZ

Çiftçilerimizin karşılaşabileceği bütün doğal riskler TARSİM teminatı altındadır. Buğday için 2017 itibarıyla başlayan kuraklık teminatı 2018 yılında tüm tahıl ürünleri için geçerli olacak şekilde yaygınlaştırılacak. 2018´e geldiğimizde artık TARSİM kapsamına alınmayan ürünün kalmayacağını görmüş olacağız. Dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskınının ürünlerde neden olduğu miktar kaybı, Dolunun yaş meyve, yaş sebze ve kesme çiçeklerde neden olduğu kalite kaybı, teminat kapsamına alınmaktadır.

YABAN DOMUZU ZARARLARI

İsteğe bağlı olarak, don riskinin yaş meyvelerde neden olduğu miktar kaybı, dolu, dolu ağırlığı, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını risklerinin dolu ağı ve örtü sistemleri ile bu sistemlerin altında bulunan üründe neden olduğu zararlar. Yaban domuzunun tarla ürünlerinde, sebzelerde, fidanlarda ve çilekte neden olduğu miktar kaybı.Yağmur riskinin, kirazda olgunlaşma döneminde neden olduğu miktar kaybı. Dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını risklerinin, arpa, buğday, çavdar, tritikale ve yulaf ürünleri ile bu ürünlerin sertifikalı tohumluklarının sap kısmında neden olduğu miktar kaybı, Dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını risklerinin, salamuralık yaprak üretimi yapılan asmaların yapraklarında neden olduğu miktar kaybı, teminat kapsamına alınabilmektedir.?



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false