Anahtar Kelimeler: Sonuca saygı duyun

?Sonuca saygı duyun?

?Sonuca saygı duyun?

?Sonuca saygı duyun?

Vurgun´dan iddialı mesaj

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, referandum ile ilgili hem iktidara hem de muhalefete çağrıda bulundu.

BU ÜLKENİN İYİLİĞİNİ İSTİYORUZ

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Partisinin İl binasında düzenlenen basın toplantısında Vurgun, referanduma sayılı günler kaldığını hatırlatarak, iktidarından, muhalefetine, hayırcısından evetçisine kadar herkese çağrıda bulundu. 16 Nisan´ın ülke ve millet için tarihi öneme sahip olduğunu söyleyen Vurgun, 17 Nisan tarihinin de en az 16 Nisan kadar önemli olduğunu belirterek, ?Çıkan sonuç ne olursa olsun, evetcisiyle, hayırcısıyla, iktidarıyla muhalefetiyle herkes bu sonuca saygı duymak zorunda. Biz şimdiden çağrımızı yapıyor, 16 Nisan´da çıkacak sonucun zafer ya da mağlubiyet olarak değil, millet iradesiyle ortaya çıkmış bir sonuç olarak görülmesini diliyoruz. Çünkü hep söylediğimiz gibi, görüşlerimiz düşüncelerimiz, kararlarımız farklı olsa da, hepimiz bu ülkenin iyiliğini istiyoruz? dedi.

DİSİPLİNLİ TEŞKİLAT

Referandum tarihi yaklaştıkça Saadet Partisi´ne yönelik algı operasyonlarının da arttığını bildiren Vurgun, ?Sosyal medya başta olmak üzere bazı mecralarda, sanki Saadet Partisi ?evet´ oyu verecekmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Saadet Partisi teşkilatları Türkiye´nin en disiplinli teşkilatıdır. Çok net bir şekilde bir kez daha ifade ediyoruz ki, Saadet Partisi bu seçimde ?hayır´ oyu verecektir. Çünkü bu binanın yangın çıkışı yoktur. En başından beri diyoruz ki, ?Biz Başkanlık sistemine karşı değiliz. Getirilen bu metnin muhtevasına karşıyız.´ Bu metinde kuvvetler ayrılığı ilkesi sağlanmamıştır. Başkanlık sisteminde daha güçlü hale getirilmesi gereken Meclis, tam tersine daha güçsüz hale getirilmiştir. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanmamıştır. Çok güzel bir bina yapabilirsiniz. Ama herhangi bir tehlike anında, o binanın yangın merdiveni yoksa bu felaket getirir. Biz bu yüzden ?Hayır´ diyoruz? diye konuştu.

ÇÖZÜM BU DEĞİL

Ülke problemlerinin çözümünün yönetim sistemi değişikliğinde aramanın büyük bir safdillik olduğuna vurgu yapan Vurgun, konuşmasına şöyle devam etti: ?Referandumda ?Evet´ çıkarsa Türkiye uçacak, ?Hayır´ çıkarsa batacak yaklaşımı doğru değildir. Eğer üretim sisteminiz güçlü değilse yönetim sisteminizin adı başkanlık olmuş, parlamenter sistem olmuş bir anlamı olmaz. Eğer bağımsız ve güçlü bir savunma sanayine sahip değilseniz, Amerikan füzelerinin, Suriye´yi vurmasını ?Memnuniyetle!´ karşılamak zorunda kalırsınız. Eğer güçlü bir ekonomiye sahip değilseniz, dün terör devleti dediğiniz İsrail ile ?İşbirliği anlaşması´ imzalamak zorunda kalırsınız. Eğer milli ve yaygın bir sanayiye sahip değilseniz, Hollanda´ya, Almanya´ya yönelik meydan okumalarınız havada kalır. Küresel güçlerin arasında bir o yana bir bu yana savrulup durursunuz.?

GERÇEK GÜNDEME DÖNÜN

Türkiye´nin hem iç politikada hem de dış politikada sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Vurgun, ?Burnumuzun dibi Suriye´de tarihin en büyük kaoslarından biri yaşanıyor. Küresel güçlerin savaş çanları çalınıyor. Peçeteler üzerinde İslam ülkelerinin haritaları yeniden çiziliyor. İçeride ise umutsuzluk hâkim. Ekonomi tıkanmış, işsizlik cumhuriyet tarihin en yüksek seviyelerine gelmiş durumda. Ama bizim konuşabildiğimiz tek şey, evet mi- hayır mı? Bir an evvel ülkemizin gerçek gündemine dönmek zorundayız. İnşallah bu referandum büyük bir olgunlukla sonuçlanır. Ve bizler milletçe, devletçe bu devasa problemlerin çözümüne odaklanırız? dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli