?Sorumlu kişiler hesap vermelidir?

?Sorumlu kişiler hesap vermelidir?

?Sorumlu kişiler hesap vermelidir?

CHP´den 15 Temmuz açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı Av. Ahmet Önal, 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıldönümünde açıklamalarda bulundu. Önal, ?Devlet içerisinde yapılanan bir grup 15 Temmuz 2016 tarihinde sinsice ve alçakça darbe girişiminde bulunmuştur? dedi.

CESARETLİ DAVRANDILAR

Önal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Devlet içerisinde yapılanan bir grup 15 Temmuz 2016 tarihinde sinsice ve alçakça darbe girişiminde bulunmuştur. Buradan bir kez daha bu hain ve alçak darbe girişiminde bulunanları şiddetle kınıyoruz. Bu kişilerin yargı önünde sonuna kadar hesap vermelerini temenni ediyoruz. Bu darbe girişimi, milletin ve TBMM´nin direnişi sayesinde etkisiz hale getirilmiş, şanlı Türk Meclisi tarihine yakışır duyarlılıkta ve cesaretli davranışta bulunmuştur.?

OHAL´İ KABUL ETMİYORUZ

?15 Temmuz´da halkımız ve Gazi Meclisimiz, FETÖ´ nün devleti ve demokrasiyi yok etmek isteyen darbe girişimine ´dur´ demiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 15 Temmuz´da şehitlerimizi anacağız, gazilerimize sahip çıkacağız. Ancak fırsatçılık yapılarak 20 Temmuz´da ilan edilen OHAL´i asla kabul etmiyoruz. Hain darbe girişimine dur diyen, hainlerce bombalanan ama direnmeye devam Meclisimize sahip çıkıp meclisimizi daha güçlendirmek gerekirken, Ohal ilan edip Gazi Meclisimizin yetkilerini almak demokrasi adına uygun olmamıştır.?

250 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTUR

?Tüm Türkiye de olduğu gibi Kırıkkale de de CHP örgütü olarak 15 Temmuz´da valilikler ve kamu kurumlarınca düzenlenen anma törenlerinde yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Üzerimize düşen katkıyı sunacağız. Demokrasiye ve Cumhuriyetimize sahip çıkma noktasında ne gerekiyorsa yapacağız. Hain Darbe girişiminde 250 yurttaşımız şehit olmuş, 2 binin üzerinde vatandaşımız da gazi olmuştur. Şehit ve gazilerimiz Demokrasiye sahip çıkmış, Cumhuriyete olan bağlılıklarını canları pahasına ortaya koymuşlardır.? 



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli