Anahtar Kelimeler: Sorun varsa çözüm vardır

?Sorun varsa çözüm de vardır?

?Sorun varsa çözüm de vardır?

?Sorun varsa çözüm de vardır?

 

?Engelli yavruların da

velilerin de yüzü gülecek?

Göreve geldiği ilk günden itibaren çözüm odaklı siyaseti şiar edinen Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, engelli vatandaşların yaralarına merhem olma için kolları sıvadı.

BİRLİKTE ZİYARET ETTİLER

Şehrimizde faaliyette bulunan Mehmet Işıtan Engelli Eğitim ve Uygulama Merkezi´nde hayata hazırlanan çocukların sağlık, evde bakım, ulaşım ve sportif çalışmalarına kolaylık sağlayan bir dizi tedbir için harekete geçildi. "Değer vereceğiz, kıymet bileceğiz" sözünün arkasında durduğunu her fırsatta gösteren Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, son olarak engelli çocukların hayat standardını yükseltmeye ve onları yaşam içinde daha aktif hale getirmeye zemin hazırlayacak hizmetlerin sağlanması için önemli adımlar attı. Mehmet Işıtan Engelli Eğitim ve Uygulama Merkezi´nde eğitim gören engelli çocukları ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Dağdelen ve Milletvekili Mehmet Demir , öğrencilerin yanı sıra aileler ve okul çalışanlarının taleplerini yerinde dinledi.

HASTANEDE SIRA BEKLENMEYECEK

Okulun ihtiyaçlarını aileler ve çalışanlardan dinledikten sonra dersliklerde engelli yavrularla buluşan Dağdelen, çocukların içtenlikli taleplerinin hiç birini geri çevirmeyerek, gerekli adımları attı. İlk olarak Sağlık İl Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimde bulunan Dağdelen, engelli çocukların hastanelerde sıra beklemeden muayene edilmesi uygulamanın başlatılmasını sağladı.

EVDE BAKIM SAĞLANACAK

Söz konusu engelli yavruların evde bakım hizmetlerinden faydalanmaları noktasında gerekli teması sağlayan Ak Parti İl Başkanı Dağdelen, "Partimizin temel sosyal politikalarından birisi de engellinin ailesinin yanında, çevresinden koparılmadan bakımının yapılabilmesidir. Bu anlayış Kırıkkale´mizde de hayata geçirilmiştir" diye konuştu.

SPOR İLE HAYATA TUTUNACAKLAR

"Onlar bizim hayatımızın merkezi. Engelli yavrularımızın eksik bir yaşam sürmesi ya da toplumun dışına itilmesi düşünülemez. Bu evlatlarımızı güvenli bir geleceğe hazırlamak ve kendine yeten bireyler haline getirmek, hepimizin en önemli vazifesi" diyen Nuh Dağdelen, spor alanlarına engelsiz ulaşım sözü verdi ve ilk adımı attı. Çocukların rahatça spor yapabilmelerini temin etmek üzere 3 adet araç alımı gerçekleştirilerek, engelli öğrencilerin hizmetine sunulacak.

AİLELERE DESTEK OLUNACAK

Engelli çocuk sahibi ailelerin hayatını kolaylaştıracak adımlardan birisinin de gündüz bakımı sağlanan ve misafirhane özelliği taşıyan tesisin kurulması olduğunun altını çizen Dağdelen, "Hükümetimizin son yıllarda uygulamaya kısa süreli misafirlik uygulaması, engelli çocuğun okul dışındaki zamanlarında misafir edilerek ailelere nefes aldırmıştır. Söz konusu hizmetin Kırıkkale´ye de getirilmesi için her türlü girişimi başlatıyoruz. Engelli çocuğu olan anne-baba çocuğunu emanet edecek yer bulamadığı için hastaneye bile gidemeyebiliyor. Bu hizmeti Kırıkkale´ye getirdiğimizde anne-babalar hastanesine, alış-verişine, hasta ziyaretine, cenazesine, mevlidine, düğününe gidebilecek" dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli