Anahtar Kelimeler: Sosyal konsey Ramazan hazır

Sosyal konsey Ramazan´a hazır

Sosyal konsey Ramazan´a hazır

Sosyal konsey Ramazan´a hazır

Çalışmalar anlatıldı

Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği (KIYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hafize Yıldız, Ramazan ayına kısa bir süre kala ramazan ayında yapılacak çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

GÜNLÜK 600 KİŞİYE YEMEK

KIYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hafize Yıldız KIYAD binasında gazetecilerle bir araya gelerek yapılan çalışmalar ve ramazan ayında yapılacak çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi. Yıldız burada yaptığı açıklamada Mevcut bin 500 aile ile birlikte bu sayıyı 3 bin aile olarak gıda yardımı yapmayı hedeflediklerini belirtti. Yıldız, ?Belirlenen 2 mahallemizde ramazan ayı boyunca iftar çadırı kurarak günlük 600 kişiye yemek verilmesini hedeflemekteyiz. İftar yemeği vermek isteyen hayırseverler bize müracaat ederek 3 bin TL karşılığı bir günlük iftar yemeği verebilirler? ifadelerini kulandı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞILIYOR

Yapılacak olan faaliyetler hakkında da açıklama yapan Yıldız, ?Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği (KIYAD) bu yıl ramazan ayı içerisinde yapmayı planladığımız faaliyetlerimize ve bugüne kadar yapmış olduğumuz faaliyetleri sizlerle paylaşmak için buradayız. Maneviyatın daha yüksek olduğu ramazan ayma girmeye hazırlandığımız bugünlerde yardımlaşma insanoğlunun sahip olduğu erdemlerden bir tanesidir. Bazı durumlar içinden çıkılamayacak ölçüde zordur. Bu zorluklarla tek başımıza mücadele etsek te başarılı olamayız. Bu nedenle başkalarının yardımına ihtiyaç duyduğumuz anlar olur ki biz Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği olarak ihtiyaç sahibi ile yardımlaşmanın erdemine sahip kişiler arasında köprü vazifesi görerek veren ek ile alan elin buluşmasını sağlıyoruz. KIYAD ailesi olarak tüm hayırseverlerin zekât, fitre ve sadakalarına ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için talibiz? şeklinde konuştu.

KIRTASİYE YARDIMI YAPILDI

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Yıldız, ?1500 aileye 2 ve 3 aylık periyotlarla düzenli olarak aileler aranarak randevu usulü ile Sosyal marketimizden alışveriş yapmasını sağlıyoruz. Günlük 2500 adet ekmeğimizin dağıtımı mahallelerimizde yapılmaktadır. 57 engelli yatalak, yaşlı ve yemek yapamaz durumda olan ihtiyaç sahiplerinin evlerine yemekleri aşevinden götürülmektedir. 1.ve2. el ev eşyalarını hayırsever vatandaşlarımızdan alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Giyim ve ayakkabı noktasında 300 çift çocuk kışlık bot yardımı yapıldı. Giyim ve ayakkabı yardımımız devanı etmektedir. 100 aileye 10 bin TL nakil kırtasiye yardımı yapıldı.?

İKİ PROJE YÜRÜTÜLÜYOR

Yıldız, ?Geçtiğimiz, hafta 500 kişilik 100 aileye Celal Bayar parkında piknik düzenledik. Diyarbakır Sur ilçemizde görev yapan güvenlik güçlerimize ev hanımlarının yardımı ile 26 koli pasta, börek vs. yaparak gönderdik. Aynı zamanda derneğimiz 2 projeyi eş zamanlı yürütmektedir. Güçlü aile bağları ve aydınlık yarınlar Güzel ağız güzel yürek güzel toplum Projelerimiz kapsamında belirlenen 10 okulda kişisel gelişim ve aile içi iletişim seminerleri verilmektedir. Haftada 1 gün Psikolog Doç. Dr. tarafından 3 ailenin sorunları dinlenerek psikolojik destek verilmektedir. KIYAD ailesi olarak bu faaliyetleri yaparken bize destek veren başta Belediye başkanımız Sn. Mehmet SAYGILI olmak üzere tüm hayırseverlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false