Anahtar Kelimeler: temsilcileriyle buluştu

STK temsilcileriyle buluştu

STK temsilcileriyle buluştu

STK temsilcileriyle buluştu

 

Derneklerle toplantı yapıldı

Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Haktankaçmaz, ?Hain saldırıda şehit olan askerlerimize ve güvenlik korucularımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

TOPLANTI YAPILDI

Vali Haktankaçmaz, toplantıda teröre tepki gösterdi ve ?Hain örgütlerin bu milleti bu tür saldırılarla yıldıramayacaklarını ve bu mücadeleyi kazanamayacaklarını bir türlü anlamadıklarını ifade ederek, bu hainler hiçbir şekilde emellerine ulaşamayacaklar? dedi. İl genelinde toplam 510 dernek olduğunu ve bu derneklerden proje yapan, belli bir çalışma içerisinde olanları bugünkü toplantıya davet ettiklerini belirten Vali Haktankaçmaz, ?Gözden kaçan dernekler varsa onları da ekleriz, varsa onları da ayrıca toplayabiliriz? dedi.

?BAŞARABİLİRİZ?

Vali Haktankaçmaz, ?Bu toplantıyı 15 Temmuz gibi bir ihanet döneminin ardından yapıyoruz, bu hain yapı özellikle sivil toplum kuruluşları içerisinde örgütlenmişti ve bu nedenle en büyük darbeyi sivil toplum yedi. Vatandaşımızda sivil toplum kuruluşuna üyelik konusunda ciddi bir tereddüt var, toplantıyı bunun arifesinde yapıyoruz. Dolayısıyla bir kere bunun üstesinden gelmemiz lazım. Bu ülkenin, bu toplumun sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı var. Türkiye´de sivil toplum kuruluşlarının bu kadar kısıtlı imkâna rağmen yaptıkları çalışmalar başka ülkelere parmak ısırtacak düzeyde. Dolayısıyla bu endişeyi, bu ihanet şebekesinin, sivil toplum kuruluşlarının fedakâr çalışanlarına, vatanını ve ülkesini seven insanlara yüklediği kamburu, bir an önce üzerimizden atmamız lazım. Bunu da ancak faaliyetlerimizi daha görünür hale getirerek, daha şeffaf bir şekilde faaliyetlerimizi yaparak başarabiliriz? diye konuştu.

?SUNULAN İMKANLAR VAR?

Kırıkkale´de göreve başladığı 18 aylık süre içerisinde projeli çalışmaya olan özel ilgisi ve tecrübesinin projeli işlere ağırlık vermesini sağladığını vurgulayan Vali Haktankaçmaz, ilk etapta Ahiler Kalkınma Ajansı, bunun yanında başka türlü finansman sağlanabilecek fonlar olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: ?İşte KOP İdaresi önceden yoktu, daha sonra milletvekillerimizin gayretleriyle oraya dâhil olduk. TANAP boru hattı güzergâhının belli bir bandındaki ilçeler ve köylerin alt yapısı ile alakalı il özel idaresi olarak ciddi miktarda projeler sunduk, kaynaklar alındı. Bakanlıkların ulusal imkânlarla, ulusal bütçeden ayırdıkları kaynaklarla sunduğu imkânlar var. Avrupa Birliği fonları ile sunulan imkânlar var. Bu konulara ağırlık verdik.

?BUNUN KURTULUŞU YOK?

Şunu açık bir şekilde ifade etmem gerekir ki kamu kurumlarına bu konuda çok ciddi bir ivme kazandırdık. Eğer rakamlar konuşursa % 100 bir artış söz konusu. Hem bu saydığım finansman kaynaklarına sunulan projelerde, hem de başarılı görülen projelerde. Projeyi hazırlamak, sunmak ayrı bir şey, bunun başarılı olup finansman alması ayrı bir şey. Aynı ivmeyi maalesef sivil toplum kuruluşlarında yakalayamadık. Onlarla ilgili çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmak amacıyla eğitimler düzenleyip bu konudaki faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız.  Kamu kurumlarında yakaladığımız ivmeyi sivil toplum kuruluşlarımızda da yakalayacağız, bunun kurtuluşu yok? şeklinde konuştu.

SORUN VE TALEPLERİ DİNLEDİ

Ankara´da faaliyet gösteren Kırıkkaleli derneklere de mesaj gönderen Vali Haktankaçmaz, bu derneklerin de ilimizde uygulanmak üzere projeler hazırlayabileceklerini ve düzenlenecek eğitimlere katılabileceklerini söyledi. Vali Haktankaçmaz´ın konuşmasının ardından AHİLER Kalkınma Ajansı Koordinatörü Abdullah Özbaş tarafından mali destek programlarına nasıl başvurulabileceği konusunda bir sunum yapıldı. Daha sonra Vali Haktankaçmaz, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticilerine söz hakkı vererek sorun ve taleplerini dinledi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli