Sungur´dan soydaşlara yardım kampanyası

Sungur´dan soydaşlara yardım kampanyası

Sungur´dan soydaşlara yardım kampanyası

 

Takdirlik davranış

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, gazeteciler ile bir araya gelerek, zor durumda olan soydaşlarımız Bayır Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Kampanya süresinin 1 ay olduğunu söyleyen Başkan Sungur, kampanyanın bitimi ile basın toplantısı yaparak yardımlar hakkında açıklama yapacağını da ifade etti.

KAMPANYA 1 AY SÜRECEK

Hancı Kafe´de gazeteciler ile bir araya gelen Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, yaşanan olaylar dolayısı ile soydaşlarımız Bayır Bucak Türkmenlerinin zor durumda olduklarını belirterek, yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. Başkan Sungur yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ?İki ayda bir toplanarak hem sohbet edelim, hem de bizim yanlışımız varsa birinci ağızlardan duymak için sabah kahvaltıları yapalım istedik. Bu toplantıdaki asıl amaç,  Bayır Bucak Türkmenleri  ile ilgili sıkıntılar var. Oradaki soydaşlarımız kardeşlerimiz büyük zulüm içerisindeler. Büyük sıkı4ntılar yaşadıklarını sizler aracılığıyla takip ediyoruz bizlerde belediye meclisi arkadaşlarımızla bugün itibari ile bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Bu kampanya sadece Yahşihan´ı kapsayan bir kampanya olmayacak. Kırıkkale´de yaklaşık 3 yüz bin kişinin yaşadığı bir şehir. Ortalama 1 lira toplasak 3 yüz bin lira toplamış oluruz. Sizlerin aracılığıyla kampanyanın daha iyi olacağını düşündük?

BANKA HESABI AÇTIRILDI

Banka hesabı açtırdıklarını belirten Başkan Sungur, ?Hesap numaramızı sizlerin aracılığı ile gazete reklamları, radyo reklamları ile vatandaşlar ile paylaşmayı düşünüyoruz. Kampanyada maddi yardımların yanı sıra, nakdi olur, un olur, şeker olur, gıda ürünlerinin oraya ulaşması için çaba harcayacağız. Kampanyanın süresi 1 ay olacak. Bir ay içerisinde gücümüz ne kadar yeterse yardımları ulaştıracağız. Kampanya bittikten sonra isterseniz kimlerin yardımları varsa açıklarız. Yapacağımız işler hayırlı olur inşallah. Oradaki kardeşlerimiz sıkıntılar içerisindeler.  Kardeşlerimiz şehirlerini, namuslarını korumak için mücadele veriyorlar. Kadınlarını Türkiye sınırına bırakıp tekrar şehirlerini korumak için mücadele etmeye gidiyorlar. Bizde elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Birinin başlatması gerekiyordu bizde buradan bismillah diyerek başladık. Soydaşlarımız için sesiz kalmamalıyız?

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Belediyenin faaliyetlerini anlatan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, ?2015 yılı bilindiği gibi çok hızlı geçti. Seçimlerin yoğunluğu ile geçti. Seçimlerin yoğun olması bizim gibi idarecilerin seçim sahalarında olması gerekiyor ve bunun için bazı çalışmaları yavaşlatmak zorunda kalıyorsunuz.  Yahşihan Belediyesi olarak 2015 yılında rutin çalışmalarımızı yaptık. 2016 yılında iller bankası ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kanalizasyon ve su çalışmalarımız olacak. Su sıkıntımız olmamasına rağmen, geçmiş dönemlerde yapılan alt yapı çalışmaları geçmesi gereken yerden geçmediğinden, vatandaşın arazisinin altından geçmiş. Vatandaş arazisi üzerinde çalışma yapıyor, inşaat yaptırıyor. İş makineleri su borularına değdiği zaman su kesilmeleri yaşanıyor. Bu sıkıntıları aşmak için çalışmalarımız olacak. Bizim en büyük sıkıntımız kanalizasyon ve su sıkıntısı. Bilindiği üzere Yenişehir bölgesine 5 gün su veremedik. Normalde 2 saatte bitirebileceğimiz işimizi 5 gün uğraştık?

ŞEHİR BÜYÜYOR

Su borusunun Karayollarının altından geçtiğini belirten Başkan Sungur, ?Karayoluna müdahale etme şahsımız yok. Karayollarının yaptığı bir menfez var. Bu menfez mana ile dolmuş.  Kanalizasyon menfezin içerisinden geçiyor, şu menfezin içerisinden geçiyor, elektrik menfezin içerisinden geçiyor, Telekom menfezin içerisinden geçiyor. Bu böyle olunca da menfez dolmuş. Dışarıdan gelen yağmur suları ile toprakta doldurunca işimiz uzun sürdü. Sadece biriken suyu boşaltmak 5 günümüzü aldı. Açmak için çok uğraştık. Şehir büyüyor. 9 bin 250 olarak aldığımız nüfusumuzu 18 bine yükselttik. Eğer etrafımıza taşınan vatandaşlarımız nüfuslarını buraya aldırırlarsa 2015 yılının sonunda nüfusumuz 20 bin den fazla olacak. 2019 da ki hedefimiz 25 bin nüfuslu ve 15 bin seçmenli Yahşihan. Hedefimiz büyük. Maalesef ki hedeflerimize ulaşacak bütçede değiliz. Bunun gayreti içerisindeyiz. İller bankasına müracaatlarımız bitti. Araştırma yapacaklar. Yahşihan´a yeni bir kazma vuracağız. 2016 yılında nasip olursa kendi altyapımızı iller bankasına yaptıracağız?

KIRIKKALE´NİN YÜKÜNÜ ALDIK

Kırıkkale Üniversitesinde okuyan öğrencilerden de bir isteklerinin olduğunu belirten Başkan Sungur, ?Öğrenci kardeşlerimizin kayıtlarını Yahşihan´a almalarını istiyoruz. Çünkü senede bir defa sayım oluyor ve nüfusa göre yardım alıyoruz. Burada bulunan kardeşlerimizin yardımına koşmamız gerekiyor. Nüfusumuza göre yardım alınca aylık 520 bin lira cebimizden gidiyor. 12 bin kişi daha buraya kayıt olsa nüfusumuz 30 bin olacak. Sizlerin huzurunda söz veriyorum nüfusumuzu arttırırsak, öğrenci kardeşlerimiz kayıtlarını buraya aldırır ve yardımlarımız artarsa gelen yardımların yüzde 100 ünü öğrenci kardeşlerimize hizmet için harcayacağız. Şimdiye kadar bize öğrenci kardeşlerimize hizmet şeklinde gelen projelere bizi zor durumda bırakmayacak bütün hizmetlere destek verdik. Şuanda nüfusu artan tek ilçe Yahşihan. Biz yaptığımız hizmetler ile Kırıkkale´nin yükünü üstümüze aldık. Yahşihan Kırıkkale´nin büyümesine engel mi oluyor diyorlar. Hayır. Yahşihan tam tersine Kırıkkale´nin büyümesi için önünü açtı? dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı