Anahtar Kelimeler: Tabiat Parkı misafir bekliyor

Tabiat Parkı misafir bekliyor

Tabiat Parkı misafir bekliyor

Tabiat Parkı misafir bekliyor

Gazetecilere tanıtım yapıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir, 107 hektar alana kurulmuş olan Karaahmetli Tabiat Parkı´nın misafirlerini beklediğini söyledi.

PARK BİLGİSİ VERİLDİ

Akdemir, Tabiat Parkı´nda gazetecilere yaptığı açıklamada, parkın Kızılırmak Nehri üzerinde Kapulukaya Barajı´nın beslenme alanı içerisinde yer aldığını söyledi. Parkın yüzde 95´inin step, yüzde 3´nün tarım alanı ve yüzde 2´sinin ağaçlandırma sahasından oluştuğunu anlatan Akdemir, şunları kaydetti: "Parkta 7 endemik bitki türü var. Toplam 63 kuş türü var. Baraj da ise 13 balık, 12 sürüngen ve 15 memeli hayvan türü yaşıyor. Barajda türü tehlike altında bulunan su samuru da yaşıyor.

PARKI BİRLİKTE GEZDİLER

Parkımız yüzey şekilleri, derin vadiler, orman yapısı, su görselliği rekreasyon faaliyetleri için oldukça uygun koşullar sağlıyor. 2003-2016 yılları arasında park toplam 2 milyon 600 bin liraya mal oldu. 2016 yılında toplam 6 bin 178 kişi ziyaret etti. Bu sayıyı artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Burası Orta Anadolu´nun en güzel yerlerinden birisi. Elimizden gelen çabayı sarf ederek bugünkü konumuna getirdik. Şehrin stresini, yoğunluğunu atmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz." Konuşmaların ardından Akdemir, gazetecilere tabiat parkını gezdirdi. Program yemekle birlikte son buldu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false