Anahtar Kelimeler: yıldır çalışıyor

Tam 42 yıldır çalışıyor!

Tam 42 yıldır çalışıyor!

Tam 42 yıldır çalışıyor!

42 yıllık gurur

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde Giyim Üretim Teknolojisi öğretmeni olarak görev yapan Nermin Güven, ailesinin okumasını istememesine rağmen başladığı öğretmenlik hayatında 42. yılını doldurmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

KRIKKALE DEN MEZUN

İki çocuk annesi Güven, yaptığı açıklamada, Kırıkkale Kız Meslek Lisesinde okuduğunu ve 1975 yılında Isparta´nın Yalvaç ilçesinde öğretmenlik hayatına başladığını belirtti. Bu eğitim yılında öğretmenlik hayatının 42. yılına başladığını kaydeden Güven, ilk gün olduğu gibi hala aynı duyguları yaşadığını belirterek, "Öğretmen olmak istiyordum. Ailem göndermek istememişti ama ben çok zorladım. Hedefime de ulaştım. Severek yapıyorum. Bu mesleği seçmemde öğretmenlerimi sevmem çok büyük etken oldu.

YILLARDIR ÇALIŞIYOR

Kendime güzel şeyler dikip giymem çok büyük etken oldu. O dönemlerde çok fazla kıyafet bulunmuyordu. Kendimiz dikip kendimiz giyiyorduk." dedi. Öğretmenliğe ilk başladığı yıllarda yüksek okul sınavlarına girdiğini ve hem okuyup hem çalışarak üniversiteyi bitirme başarısını gösterdiğini kaydeden Güven, 1994 yılında ise Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne tayin olduğunu, 22 yıldır da burada görev yaptığını belirtti.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false