Anahtar Kelimeler: TANAP Çalışmaları sürüyor

TANAP Çalışmaları tam hız sürüyor

TANAP Çalışmaları tam hız sürüyor

TANAP Çalışmaları tam hız sürüyor

Boru hattı döşeniyor

Kırıkkale´nin Karakeçili ilçesinden de geçen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi´nin Gönen etabında çalışmalar başladı. Kazı çalışmaları tamamlandıktan sonra hat çalışmaları başlayacak

BORULAR YERLİ ÜRETİM

Ardahan´dan başlayan ve Çanakkale il sınırına dayanan TANAP projesi ile Avrupa´ya geçecek doğalgazı taşıyacak borular ise tamamen yerli üretim ile elde ediliyor. TANAP Demiryolu ile Hatay Osmaniye´de bulunan Toprakkale İstasyonundan tren vagonlarına yüklenen borular, Bandırma Limanına ulaştı.

6 AY BOYUNCA SÜRECEK

Bandırma Limanı´nda başlayan çalışmalarla TIR´lara yüklenen borular Gönen´in Ilıcak kırsal mahallesi yakınlarına kurulan lojistik alanına naklediliyor. 68 kilometrelik hat için yapılacak çalışmaların 6 ay süreceğini belirten Arkas Lojistik TANAP Operasyon Şefi Ersan Arslanyılmaz, boyları 10-14 metre arasında değişen boruların Tosçelik´in Osmaniye´deki fabrikasında yerli üretimle imal edildiğini söyledi.

ÜRETİMLE TEMİN EDİLİYOR

Bunun 19 kilometresi Marmara Denizi´nin altından geçecek. Boru çekmeye Ardahan´dan başladık. Ardahan, Kars, Erzincan, Sivas, Yozgat-Yerköy, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bursa-Mustafakemalpaşa ve şimdi de Bandırma´dayız. Burada da yaklaşık 68 kilometre boru sevkiyatımız var. Günde 15-20 tır sevkiyat yapabiliyoruz ve her TIR´la 2 boru sevk edebiliyoruz? dedi. TANAP boru hattının boruları yerli üretimle temin edilirken, dirsek kısımları ile Marmara Denizi altından geçecek korozyona dayanıklı boruların ise Çin´den ithal edileceği öğrenildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli