Anahtar Kelimeler: TANAP devreye giriyor

TANAP devreye giriyor

TANAP devreye giriyor

TANAP devreye giriyor

TANAP çalışması sürüyor

TANAP Projesi 12 Haziran´da Devreye Girecek! TANAP Projesi Nedir? TANAP´ın Açılımı Nedir?

TANAP ÇALIŞMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TANAP projesinin 12 Haziran´da devreye alınacağını söyledi. Peki enerji alanında çağ atlatacağı söylenen TANAP projesi nedir? TANAP´ın açılımı nedir? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak   TANAP projesinin 12 Haziran´da devreye alınacağını söyledi. Bakan Albayrak´ın müjdelediği TANAP projesinin enerji alanında çağ atlatacağı konuşuluyor. Peki TANAP nedir? TANAP´ın açılımı nedir? TANAP projesi ne zaman bitecek ve hizmete girecek? İşte TANAP projesine dair merak ettiğiniz soruların cevapları.

TANAP PROJESİ NE ZAMAN DEVREYE GİRİYOR?

TANAP Projesi, ya da açılımı ile Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı olarak bilinen boru hattı projesi, 2018 yılının yaz başlangıcında sona eriyor.

TANAP PROJESİNİN AMACI NEDİR?

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, TANAP, projesinin amacı,   Azerbaycan´ın   Hazar Denizi´ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi´nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle   Türkiye´ye, ardından   Avrupa´ya taşınmasıdır. TANAP,   Güney Kafkasya   Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır.

NEREDEN BAŞLIYOR? NEREDE SON BULUYOR?

TANAP, Türkiye   Gürcistan   sınırında   Ardahan   ili   Posof   ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan,Kars,   Erzurum,   Erzincan,   Bayburt,   Gümüşhane,   Giresun,   Sivas,   Yozgat,   Kırşehir,   Kırıkkale, Ankara,Eskişehir,   Bilecik,   Kütahya,   Bursa,   Balıkesir,   Çanakkale,   Tekirdağ   ve   Edirne   olmak üzere 20 ilden geçecek ve   Yunanistan   sınırında Edirne´nin   İpsala   ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı´na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri   Trakya´da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacaktır.

RAKAMLARLA TANAP

TANAP Doğal Gaz Boru Hattı sistemi; 19 kilometresi   Marmara   Deniz geçişi olmak üzere toplam 1850 km ana hat ile Türkiye içerisindeki çıkış noktalarına olan bağlantı hatlarının işletmesinde kullanılmak üzere sayı ve nitelikleri aşağıda belirtilen yer üstü tesislerinden oluşmaktadır:

7 adet kompresör istasyonu,

7 adet kompresör istasyonu,

4 adet ölçüm istasyonu,

11 adet pig istasyonu,

49 adet blok vana istasyonu ve

Türkiye´deki ulusal doğal gaz şebekesini beslemek üzere 2 adet gaz çıkış istasyonu

Projede yer üstü tesislerine ilaveten geçici olarak kullanılmak üzere işçilerin konaklayacağı kamp sahaları, boru depolama alanları ve erişim yolları da tesis edilecektir.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli