Tanıtım günleri için toplandılar

Tanıtım günleri için toplandılar

Tanıtım günleri için toplandılar

Kırıkkale Tanıtım Günleri ile ilgili Değerlendirme Toplantısı bugün Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

KİMLER KATILDI?

Toplantıya Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale eski Milletvekili Kemal Albayrak, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İlçe Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya, Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç ve diğer yetkililer katıldılar. Toplantının açılışında konuşan Vali Ali Kolat ?Uzun zamandır Ankara da Kırıkkale´yi tanıtmak için program yapmak gündemimizdeydi. Açıkçası bu işe ben çok sıcak bakmamıştım. Zaten Ankara da Kırıkkaleli sayısı oldukça fazla.

VALİ BİLGİ VERDİ

O yüzden Ankara ?da Kırıkkale´nin neyini tanıtacaksınız diye düşünmüştüm. Fakat daha sonra Kırıkkaleliler Vakfı ve Kırıkkaleli Dernekleri Federasyonundan arkadaşlarımız bu işte ısrarlı oldular. İsabetli de oldu. Biz sadece Kırıkkale´yi Kırıkkalelilere tanıtımını yapmayacağız. Kırıkkale´yi Ankara´ya tanıtacağız. Kırıkkale artık şehirleşmesini tamamlamış önemli bir kentimiz. Biz Kırıkkale´nin birçok yönüyle tanıtılmasından yana destek veriyoruz. Bu meyanda arkadaşlarımızla görüştük.  Onların müracaatlarını aldık. Belediye Başkanlığımızla ve Ticaret Odamızla da koordine ettik. Onlarında düşüncelerini alarak bu aşamaya geldik. Bu işi Resmi Kurumlardan ziyade, bu işi götüren dernekler ve vakıflar olsun istedik.

ANKARA´DA YAPILACAK

Onlara bu işin organizasyonunu yapanlarla görüşmelerini istedik.  Arkadaşlar da görüştüler. Geçmişte yapılan çalışmaları da bizimle paylaştılar. Daha sonra bir araya gelerek bir fikir teatisinde bulunarak 21-24 Nisan tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığından izin alınarak Ankara´daki Kültür Merkezin de yapmak istedik. Bakanlık da burayı bizlere tahsis etti.  Bizlerde burada sizleri toplayarak bu konudaki düşüncelerinizi ve fikirlerinizi hep beraber değerlendirelim istedik.

ÖNERİLER KONUŞULDU

Nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda sizlerin düşünceleri bizim için son derece önemlidir. Hep birlikte bu konuda atacağımız adımlar ve orada yapacağımız tanıtımlarla ilgili görüşlerinizi alacağız. İnşallah bu işi başarıyla götüreceğiz. Bizler bu işi başarmak zorundayız. Çünkü iyi başlarsa iyi gider. Ama iş, istediğimiz gibi sonuçlanmazsa hoş olmayan bir durumla karşılaşırız. Ben bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Toplantıya katılan herkese de teşekkür ediyorum? dedi. Toplantıda daha sonra, Vali Ali Kolat Başkanlığında Kamu kurum ve Kuruluş Temsilcilerinin,  Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin ve diğer davetlilerin görüş ve önerileri alındı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false