Tanıtım toplantısı yapıldı

Tanıtım toplantısı yapıldı

Tanıtım toplantısı yapıldı

 

Koruyucu ailelik anlatıldı

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılı ilk koruyucu aile tanıtım toplantısı il müftülüğünde gerçekleşti.

MÜFTÜLÜKTE TOPLANDILAR

İl Müftülüğü toplantı salonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selbihan Eren tarafından  Koruyucu Aile Hizmetinin tanıtımı ve ilimizde yaygınlaştırılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Söz konusu toplantıya  İl Müftüsü,  İl Müftü Yardımcıları, Müftülük görevlileri, Kur-an Öğreticileri, Vaizeler ve Din Görevlileri katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Koruyucu ailenin yaygınlaştırılması için gerekli desteği sunacaklarını ifade etti.

BİLGİLER VERİLDİ

Koruyucu aile çeşitleri hakkında detaylı bilgiler veren İl Müdür Yardımcısı Selbihan Eren, koruyucu aile olmak için nasıl bir yol izleneceğini katılımcılara anlattı. Eren ?Aile yanına yerleştirme sürecindeki aşamalar önemlidir. Bu süreçte çocuk önce saatlik, daha sonra günlük olarak ve en çok iki hafta süreyle koruyucu aileye izinli verilebilir. Sürecin olumlu geçmesi, ailenin ve çocuğun istekli olması durumunda koruyucu aile adayı ve il müdürlüğü arasında koruyucu aile sözleşmesi imzalanır. Sözleşme imzalandıktan sonra çocuk aileye teslim edilir. Siz sadece sevginizi verin, gerisi devletten? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false