Anahtar Kelimeler: Tarım masaya yatırılıyor

Tarım masaya yatırılıyor

Tarım masaya yatırılıyor

Tarım masaya yatırılıyor

Önemli bir toplantı olacak

Nüfusunun yüzde 50´den fazlası tarımla uğraşan Kırıkkale´de, tarım Sektörünün sağlıklı adımlar ile güçlenerek büyümesi, kırsal kalkınma ve refah düzeyinin arttırılması hedeflerine katkı sağlamak amacıyla tarım sektörü istişare toplantısında masaya yatırılacak. 19 Aralık´ta yapılacak toplantıya yaklaşık 300 davetlinin katılması hedefleniyor.

300 DAVETLİ KATILACAK

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 19 Aralık 2016 Pazartesi günü Mersan Congresium salonunda ?Tarım Sektörü İstişare Toplantısı? düzenleyecek. İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan toplantıya il yöneticileri, Milletvekilleri,  Belediye Başkanlıkları, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Tarım ve Sanayi Sektörünün Temsilcileri ile üreticiler olmak üzere tarım sektöründe faaliyet gösteren 300 davetli katılması öngörülüyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ?Günümüz dünyasında tarımsal üretim kelimesinin anlamlandırılması noktasında, sadece toprağı işlemek yada tarımsal ve hayvansal ürün elde etmek anlamlarından çok daha ötede ve kompleks bir yapı kabul görmektedir? ifadesini kullandı.

EKONOMİYE KATKIYI ARTIRMAK

Toplantının amacı hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Yılmaz  ?İlimiz yöneticileri, çiftçileri, akademisyenleri ve sanayicileri olarak bir araya gelerek,  başta Kırıkkale Tarım Sektörünün sağlıklı adımlar ile güçlenerek büyümesi, kırsal kalkınma ve refah düzeyinin arttırılması hedeflerine katkı sağlamak ve dolayısı ile de ilimizin ülke ekonomisine katkılarını arttırmak amaçları çevresinde en etkin şekilde birleşebilmeyi amaçladığımız bir toplantı yapılması planlanmıştır. İlimiz de Tarım Sektörü kelimesinin en doğru ve etkili şekilde anlamlandırılmasından başlayan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız vizyon ve misyonuna paralel olarak İlimiz kırsal kalkınma hedeflerine hizmet etme sürecinde ilk adımı oluşturacak bu toplantı ile geleceğe yönelik hedef ve stratejilerin geliştirilmesi sağlanmış olacaktır. İl müdürlüğümüz çalışmaları kapsamında planlanan toplantı bir sonuç değil, hedeflenen noktalara ulaşmak adına atılacak hizmet adımların ilkini oluşturacaktır. İlimizde sektörel büyüme ve kalkınmanın temelini oluşturması planlanan toplantı ile ortak akıl ve amaca yönelik birlikte çalışma prensiplerinin geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli