Tehlikeye davetiye çıkarılıyor!

Tehlikeye davetiye çıkarılıyor!

Tehlikeye davetiye çıkarılıyor!

Bu büyük bir risk!

 

Bu nasıl Belediyecilik?

Kırıkkale´de yapımı devam eden, Yeni Mahalledeki TOKİ inşaatında ileride büyük bir risk oluşturacak bir ihmal söz konusu...

TEHLİKELİ BİR DURUM

Yapımı devam etmekte olan TOKİ inşaatından çıkan molozlar ve toprak yığını inşaatın arka tarafına dökülüyor. Herhangi bir sıkıştırma ve baskı uygulamasının söz konusu olmadığı çalışma nedeniyle TOKİ binaları için ileride bu durumun büyük bir risk teşkil ettiği gözleniyor. Yığıntı haline gelen inşaat molozları ve toprağın boyu TOKİ inşaatına kadar ulaşmış durumda. Önümüzdeki günlerde olabilecek şiddetli bir yağış esnasında buradaki toprak yığınının kayabileceği ve binaları yıkabileceği ileri sürülüyor.

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Vatandaşların şikayetleri üzerine bölgeyi inceleyen bir çok kişi durumun çok tehlikeli ve vahim olduğunu belirtiyorlar. Toprak yığınının olduğu yerde olabilecek toprak kaymasını önlemek için duvar da örülmüyor. Tehlikeye tam anlamıyla davetiye çıkarılan çalışma konusunda bir çok kişi şikayetçi. Şehir planlaması ve şehircilik anlayışına asla sığmayan çalışma konusunda bir an önce gerekenin yapılması isteniyor. Bu duruma da kimin Müsaade ettiği merak ediliyor.

BELEDİYEYE TEPKİ

Bu gelişmeyle beraber Belediye´nin duruma nasıl müsaade etiği de merak konusu. Olası bir heyelanda doğabilecek can kaybının sorumlusunun Belediye yönetimi olduğu belirtiliyor. Belediye´nin bu durumu eleştirilirken, müteahhite maliyet kıyağı mı yaptığı konuşuluyor. Daha maliyetli ve güvenli bir çalışma yapılması gerektiğinin altı çiziliyor.  Belediye´nin konuyla ilgili olarak bir an önce açıklama yapması isteniyor. Öte yandan buradan konut alan bir çok kişi yaşanan durum nedeniyle hem tedirgin ve hem de endişeli. Ev almayı düşünenler de aynı durumu yaşıyor.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false