Tekli eğitim sistemine geçiliyor

Tekli eğitim sistemine geçiliyor

Tekli eğitim sistemine geçiliyor

Kırıkkale´de yeni uygulama

864 Bin TL Bütçe İlimizde uygulanacak olan Tekli Eğitim Sistemi hakkında Kırıkkale Valiliği Konferans Salonunda İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Muhtarlar ve Okul Aile Birliği Başkanlarına bilgi verdi.

TOPLANTI YAPILDI

Tekli Eğitim Sistemini Özetleyen İl Milli Eğitim Müdürü Çetin: ?Tekli Eğitim Sistemi Öğrenci fazlalığı olan okullarımızın yüklerini hafifletmek için, az öğrenciye sahip okullara gönderilmesidir. Örnek olarak İsmet Aydınlı Ortaokulu  öğrencilerini Gündoğdu Ortaokul binasına gidecek ve Gündoğdu Ortaokulunun İsmini İsmet Aydınlı Ortaokulu olarak değiştirip eğitim hayatına devam ettirmesidir. Ek olarak halihazırda uygulanmakta olan sabahtan akşama kadar olan okul süresi bazı okullarımızda öğrenci fazlalığından uygulanamıyordu. Bu sistemle beraber tüm okulların süresi sabahtan akşama kadar olacak.?   2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Tekli Öğretime geçiş kapsamında Genel Bakım Onarım ve Donanım ihtiyacı için maliyeti toplamda 864 bin TL bütçe ayrıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin  Değişikliğe gidilecek okullar hakkında bilgi verdi.

DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Şehitler İlk ve Ortaokul binası Dede Korkut Ortaokul binasına geçecek ve Dede Korkut Ortaokulu Kapatılacak, İmam Hatip Ortaokulları Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu olarak toplanıyor, İsmet Aydınlı Ortaokulu  öğrencilerini Gündoğdu Ortaokul ek binasına geçecek, Mustafa Necati İlkokulu mevcut binasında eğitime devam edecek, Evliya Çelebi İlkokulunun bir kısım öğrencisi Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu ek binasında eğitim görecek, Tınaz İlkokulu 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 1´ inci sınıf öğrencisi almayacaktır. 10 öğretmen norm fazlası öğretmen olacak, Yunus Emre İlkokulu yakınında bulunan Hasan Ali Yücel İlkokuluna geçmek isteyen öğretmen ve öğrenciler orada eğitim göreceklerdir. 11 öğretmen norm fazlası durumuna düşüyor,Gazi İlk ve Ortaokulu mevcut binasında koridor bölünmesine gidilerek mevcut binasında eğitime devam edecek. 2 Öğretmen norm fazlası durumuna düşmektedir.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false