Anahtar Kelimeler: Teknopark kurma semineri

Teknopark´ta iş kurma semineri

Teknopark´ta iş kurma semineri

Teknopark´ta iş kurma semineri

Nasıl iş kurabilirsiniz?

Kırıkkale Üniversitesi Teknopark ve Gazi Üniversitesi Teknopark ortaklığında 5 Mayıs 2016 Perşembe günü ?Teknopark´ta İş Kurma? konulu bir seminer düzenlendi.

SEMİNER DÜZENLENDİ

Gazi Üniversitesi Teknopark İş Geliştirme Sorumlusu Furkan Özcan ve Girişimcilik Programları Sorumlusu Hakan Başer´in konuşmacı olarak katıldığı seminere Üniversite akademik personeli, Kırıkkale Teknopark girişimcileri ve öğrencileri katıldı. Programda Teknoparkta iş kurma, Teknopark avantajları ve girişimcilere sağlanan destekler konusunda bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

NE SIKINTISI YAŞANIYOR?

Girişimcilerin artık yalnız olmadığını belirten Gazi Teknopark İş Geliştirme Sorumlusu Furkan Özcan, ?Üniversiteler, TÜBİTAK ve KOSGEB girişimcilerin yanında. Fikrinize bakıyor, bunu değerlendiriyor ve hibe yoluyla size destek veriyor. Kişiler artık teknopark´ta şirket kurma şansı doğdu. Çok güzel ve başarılı çalışmalar yapılıyor. Ancak Türkiye´deki Teknoparklarda ürettiğimiz malı yurt dışına ihraç etme noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorununda kısa sürede aşılacağını düşünüyoruz? dedi.

HİBE ÇALIŞMALARI

Lisans mezunu ve 45 yaşını geçmemiş olan kişilerin TUBİTAK´a başvurabileceklerini belirten Gazi Teknopark Girişimcilik Programları Sorumlusu Hakan Başer, ?Bu destekler sayesinde Türkiye´nin ihtiyaçlarını karşılayacak projeler üretilmektedir. KOSGEB´den destek almak TUBİTAK´a göre daha kolaydır ve prosedürler daha hızlıdır. Bu şekilde desteklenerek kurulan birçok şirket mevcuttur ve tamamen hibedir? şeklinde konuştu Genç girişimcilere iş kurma konusunda bilgiler veren Kırıkkale Üniversitesi Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Battal Doğan Kırıkkale Teknopark hakkında katılımcılara açıklamalarda bulundu. Program Kırıkkale Teknopark yöneticileri tarafından konuşmacılara hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli