Anahtar Kelimeler: TEMAD Afrin bölgesine gitti

TEMAD Afrin bölgesine gitti

TEMAD Afrin bölgesine gitti

TEMAD Afrin bölgesine gitti

Cepheye kadar ulaştılar

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de sivil toplum kuruluşları arasında elit bir yere sahip olan Türkiye Emekli Astsubaylar derneği genel merkezin katkıları ile Kırıkkale Şube Başkanlığının da aralarında olduğu ailelerinde katıldığı bir ekip ile Afrin harekatının devam ettiği illerimizden olan Kilis´e giderek bir açıklamada bulundu.

 

 

AFRİN´E GİTTİLER

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Zeytin Dalı harekatına katılmak istediğini söyledi.

Dernek Başkanı Mehmet Dürgen yaptığı açıklamada şunları söyledi: Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri olarak bizler,Türk Silahlı Kuvvetlerinde yıllarca hizmet etmiş, Ülke, Devlet, Millet ve Bayrak sevgisi ile bu Vatan uğruna binlerce şehit ve gazi vermiş, vermeye de her zaman hazır olan, aziz Türk Milletinin birer evlatlarıyız. Emekli Astsubaylar ve Aileleri olarak, bu gün burada Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, bölgemizde, güven ve istikrarı sağlamak amacıyla sürdürülen, ?Zeytin Dalı Harekâtına?? destek olmak ve Şanlı Ordumuzun, her zaman yanında olduğumuzu, dünyaya ilan etmek için toplandık. Ordumuz, asırlar boyunca büyük kahramanlık hikâyeleri yazmış, Anadolu´yu bize yurt yapmış, Bursa´yı Edirne´yi İstanbul´u fethetmiş, Çanakkale´de düşmana geçit vermemiş, milli mücadelede düşmanı denize dökmüş bir ordudur? dedi.

 

AİLELERİ İLE GİTTİLER

Güzide ülkemizin farklı ilerinden temsilcilerin katıldığı bu etkinliğe Kırıkkale Şube başkanlığı da aileleri ile birlikte destek olmak amaçlı olarak omuz verdi. Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Erdoğan dernek üyeleri ve katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmada ise? bizler bu etkinliğe ailelerimiz ile birlikte katıldık. Çünkü bizler görevde iken bizleri tüm zorluklara rağmen destekleyen ve bizler görevde olduğumuz her zaman ailenin reisliğini üstlenen ailelerimiz ve eşlerimizdir. Şuan Afrin harekatına katılan kahraman yiğitlerimizin de geride kalan aileleri emin olun eşleri babaları evlatları kadar değerli insanlardır. İşte bunu ortaya dökmek için bizlerde ailelerimiz ile birlikte buradayız? dedi.

 

DUA, LOKMA VE SU

TEMAD Başkanı ?Bizler bu gün, sefer görev emri istemek için buradayız. Bizler, milletimizin egemenliği ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için yemin ettik. Emekli Astsubaylar olarak vatanımız uğruna kendimizi siper etmek için buradayız. Yeminimizi burada bir kez daha tekrarlıyoruz. ?´Barışta ve savaşta, her zaman ve her yerde milletimize ve cumhuriyetimize hizmet edeceğimize ve icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatlarımızı feda edeceğimize, namusumuz ve şerefimiz üzerine and içeriz? dedi. Konuşmaların ardından şehitlerin ruhu için il müftü yardımcınsın yapmış olduğu dua ya tüm halk TEMAD üyeleri ile birlikte katıldı. Katılına tüm vatandaşlara lokma tatlısı ikramı yapıldı. Daha sonra TEMAD üyeleri Afrin harekatına katılan askerilere ulaştırmak üzere bir tır dolusu şişe suyunu harekat alanına gönderdi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli