Anahtar Kelimeler: yangın tatbikatı

Tıp´ta yangın tatbikatı

Tıp´ta yangın tatbikatı

Tıp´ta yangın tatbikatı

Gerçek gibi oldu!

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi.

KORLU YANGINLAR

Tatbikat, Üniversite İş sağlığı ve Güvenliği Birimi, Tıp Fakültesi Hastanesi ve Yahşihan Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin işbirliğiyle gerçekleşti. Tıp Fakültesi Acil Servisinde gerçekleşen tatbikat öncesi Yahşihan Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından alevli ve korlu yangınlar, sıvı yangınlar ve gazlı yangınlar hakkında eğitim verildi.

KONTROL ALTINA ALDILAR

Eğitimden sonra başlayan yangın tatbikatında Acil Servis binasının karşısında yangın başlatıldı. Yangın sireninin duyulmasıyla birlikte organize olan hastane koruma ve güvenlik görevlileri önce itfaiyeye sonra başhekimlikte yangın ihbarında bulunuldu. Güvenlik görevlileri olay yerinin emniyetini sağlarken, teknik birim personeli de gerekli görülen yerlerde elektriği kesti. Hızlıca olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü.

YÜKSEK YERDEN TAHLİYE

Tatbikat senaryosu gereği hastanede yoğun dumandan etkilenen hastane çalışanlarının ve hastaların olduğu haberi Yangın Söndürme Ekip Şefi tarafından Hastane Başhekimliğine telsizle bildirildi. Hastane Başhekiminin acil tahliye emriyle kurtarma ekibi içeri girerek hastaların ve hastane personelinin kontrollerini yaptı. Yangın merdiveni kullanılarak, yüksek kattan tahliye tatbikatı da başarıyla yapıldı. Tehlikeli bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilen hastalar ve hastane personeli en yakın hastanelere nakledildi. Hastane teknik birim personeli ve itfaiye ekiplerinin son kontrolleri yapmasıyla tatbikat tamamlandı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli