TOBB ile genç girişimciler bir araya geldi

TOBB ile genç girişimciler bir araya geldi

TOBB ile genç girişimciler bir araya geldi

Görüşme yaptılar

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı´nın Koordinatörlüğünü yaptığı, TOBB İl Genç Girişimciler kurulu ile Kırıkkale üniversitesi Teknoloji transfer ofisi arasında imzalanan protokol ile Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Genç Girişimciler bir araya geldi.

BİLGİLER VERİLDİ

TOBB İl Genç Girişimciler kurulu ile Kırıkkale üniversitesi Teknoloji transfer ofisi arasında, TSO´nun koordinatörlüğünü yaptığı protokol hakkında bilgiler veren TOBB Kırıkkale Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Caner Kırlangıç, ?TOBB Kırıkkale İl Genç Girişimciler Kurulu olarak üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde Genç Girişimcilerimiz ve Sanayicilerimizin yaşamış oldukları ARGE, destek, hibe ve teşviklerdeki yaşanılan problemleri; iş planı hazırlamadaki zorlukları aşmaları için üyelerimizle konu hakkında bilgi ve birikimi olan üniversite hocalarımızla buluşturmayı amaçladık ve bu bağlamda Genç Girişimcilerin ön fizibilite çalışmalarına destek olarak uygun branş hocaların gönderilmesi, hocalarımızın yazılacak teşvik ve hibe projelerinde üyelerimize indirim uygulayacak olması gibi kolaylaştırıcı desteklerle girişimci ruhu arttırma planlanmaktadır?

ODA TARAFINDAN HAZIRLANACAK

?Kırıkkale Üniversitemizin mühendislik fakültesi son sınıf öğrencilerinden grup oluşturularak sanayicilerimizin işletmelerinde İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında haftada en az 1 gün staj yapmaları sağlanarak iş verene maliyetsiz katkı verme imkanı sağlanıp, tüm fakülte son sınıf öğrencilerine de sanayici işletmelerimiz tanıtılarak, işletmelerin analizlerini çıkarma imkanı verilecektir. Önümüzdeki dönemlerde ise üniversite öğrencileri ve Şehrimizdeki genç girişimcilerle proje fikri yarışmaları düzenlenecek ve dereceye giren projelerin, proje yatırım ve hibe desteği alması için KÜTTO tarafından desteklenmesi sağlanacaktır. Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde açılacak uygulamalı girişimcilik kurslarından KÜ öğrencilerinin azami faydalanmaları sağlacak kurs katılım sertifikaları yine odamız tarafından düzenlenerek katılımcılara verilecektir?

DESTEK SAĞLANACAK

?KÜTTO ve TOBB Kırıkkale İl Genç Girişimciler Kurulu ortak organizasyonu ile şehrimizde tüm genç girişimcileri yatırımcıları ve öğrencileri kapsayacak bilgi ve deneyimleri artırmak amacıyla girişimcilik çalıştayı organizasyonu yapılacaktır. KÜ, Genç Girişimcilerin faaliyet tanıtım ve organizasyonlarına Genç Girişimciler konulu olarak destekler sağlanacaktır. TOBB Kırıkkale GGK olarak KOSGEB ile yapılacak çalışmalarla, üniversite öğrencilerimize destek tanıtımı eğitimleri verilecektir, üyelerimize yapılacak proje ve yatırımlarda ARGE çalışmaları konusunda KÜTTO tarafından TEKNO park, laboratuvar ve öğretim üyesi desteği sağlanacaktır. GGK üyelerin ihtiyacı olan yazılım bilgi alımı hususunda KÜTTO desteğinin alınması yine bu protokol kapsamında sağlanacaktır?

TEŞEKKÜR ETTİ

?TOBB Kırıkkale İl GGK ve KÜTTO arasında yapılan bu protokol ile üniversite öğrencilerinin teoride öğrendiklerini pratikte uygulama imkanı sağlanmasını ve Ticaret ve Sanayi Odası üyesi sanayicilerimizin ise mezun olan öğrencilerden kalifiye personel bulma imkanı sağlanmış olacaktır. Ülkemize girişimcilik terimini kazandıran ve bu konuda bizlere sonsuz destekler veren Türk sanayisinin gelişiminde büyük emekleri olan, TOBB başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu´na, Kırıkkale üniversitemizin büyümesinde ve öğrencilerimizle sanayicilerimizin kaynaşmasında yoğun çabalar sarf eden, Kırıkkale üniversitesi rektörümüze, rektör yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış´a, İlimizde sanayi ve ticaretin gelişimi, sektörel yeniliklerin şehrimizde hayata geçirilmesi hususunda büyük başarılara imza atan ve girişimciliğin şehrimizde gelişmesinde bizlere her türlü desteği sağlayan başta Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ekrem GÖK´e ve Meclis başkanımıza, değerli meclis üyelerimize, Şehrimiz sanayicileri ile Kırıkkale üniversitesi öğrencilerimizin ortak sorunlarının çözümüne yönelik hazırladığımız bu protokol de büyük emekleri olan, Yrd. Doc. Dr. Battal Doğan, Kırıkkale üniversitesi Uzman Yunus Kökver ve Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisine; Projemizin hazırlanmasında üniversitemiz ile koordinasyonu sağlayan başta Ecz. Korhan Özaydın olmak üzere tüm TOBB Kırıkkale Genç Girişimciler icra kuruluma Emek, Destek ve gayretleri için teşekkür ederim? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli