Anahtar Kelimeler: TOKİ‘de asansör ıztırabı!

TOKİ‘de asansör ıztırabı!

TOKİ‘de asansör ıztırabı!

TOKİ‘de asansör ıztırabı!

Konut sahipleri tepkili!

Kırıkkale´nin Yenimahalle semtinde bulunan Yenimahalle Başbakanlık Toplu Konut Dairesi´nde (TOKİ) bozulan asansörlerin 5 aydır yapılmaması vatandaşları canından bezdirdi.

EN BÜYÜK DARBE GAZİYE

En fazla asansör sorun ise 2008 yılında Kuzey Irak´ta yapılan Güneş Harekâtından gazi olan Mehmet Aslan Torlak´ı etkiliyor.   Tekerlekli sandalyeye muhtaç olan Torlak, eşiyle merdivenlerden inip çıkarken dakikalarca uğraş veriyor. 10 kattan oluşan konutlarda vatandaşlar, erzak, su ve diğer giderlerini ellerinde merdivenlerden çıkartıyorlar. Zaman zaman sel sularına maruz kalan konutlarda bir de asansörün çalışmaması yüzünden TOKİ´nin değeri günden güne düşüyor. Bazı TOKİ sakinleri de evlerini şimdiden satılığa çıkartmaya başladı. Çocuklarda asansörün bozulmasından nasibini almış durumdalar. En büyük eğlenceleri olan bisikletleri çocuklar, 10´ncu kattan ellerde indirip çıkartıyorlar. Geçtiğimiz aylarda TOKİ´de bulunan bir bloğunun asansör halatı koptu ve yaralanmalar yaşandı.    TOKİ sakinleri Valiliğe, milletvekillerine ve yetkililere başvurmalarına rağmen bir sonuç elde edemediklerini beyan ediyorlar.

KIRMIZI ETİKET

TOKİ bloğunun girişlerine Asansörlerimiz TSE tarafından kontrol edilmiş can ve mal güvenliği açısından sakıncalı olduğundan ‘Kırmızı etiket´ yapıştırılmıştır. TOKİ tarafından eksikleri giderilip, TSE tarafından ‘Yeşil Etiket´ vuruluncaya kadar kullanıma kapatıldığını açıklayan TOKİ yönetimi, TOKİ, Valilik ve milletvekillerine durumu bildirmelerine rağmen bir sonuç elde edilmediğini söyledi.

ÇOK YORULUYORUM

2008 yılında Kuzey Irak´ta yapılan Güneş Harekâtından gazi olduğunu açıklayan Mehmet Aslan Torlak da daha sonra memleketi Kırıkkale´den TOKİ´ye eve girdiğini söyledi. Asansörlerin bozuk olması en fazla kendisini etkilediğini açıklayan Torlak, Hastaneye ve çarşıya çıkacağım zaman gitmek istemiyorum. Çünkü merdivenlerden inerken ve çıkarken çok yoruluyorum. Ardından uzun süre kendime gelemiyorum. Eşim olmazsa ne yapacağımı bilemiyorum. Bu ıstırap biran önce bitsin” dedi.

BU ÇİLE BİTİSİN

Binadan her indiklerinde asansör çalışıp çalışmadığını görmek için düğmeye bastıklarını açıklayan TOKİ sakinlerinden Zehra Ballı, Sibel Duran ve Demet Er, asansörlerin çalışmaması yüzünden büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi.  Yaklaşık 5 aydır asansörlerin çalışmadığını açıklayan Ballı, Duran ve Er, TOKİ blokları 10 kattan oluşuyor. Evimize malzemelerimizi ellerimizde çıkartıyoruz. Bazı arkadaşlarımız rahatsızlandı ve bel fıtığı oldular. Bu sorun ne zaman bitecek. Çocuklarımız bahçede oynamak istiyor. Fakat bir taraftan yemek ve ev işi yaparken, diğer taraftan sokakta oynayan çocuklarımız zor takip ediyoruz. Asansörlerin biran önce yapılıp, yeşile dönmesini istiyoruz” dediler.



MEHMET BULUT
8.07.2015 07:55:38
Aynı firmanın yaptığı Bahşili 3. etap toki evleride de aynı çile 47 ay önce asansörlerimiz kullanıma elverişli olmadığı için sanayii il müdürlüğü tarafından mühürlendi hiç kimse gelip bakmıyor herkes perişan özellikle yaşlılar zorlanıyor ne zaman yapılacağı belli bile değil bu mütahhit firmadan hiç memnun değiliz

Veysel DAĞ
8.07.2015 09:53:32
Sayın Haber kale gecikmiş bir haber ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.Aynı durum BAHŞILI 3. etap tokide mevcut.Asansörler taşındığımız 2013 yılı Eylül ayından buyana sürekli arıza vermekte idi.Bahşılıyla Yenimalleyi yapan aynı firma yapılan iş sağlıklı değil Site yönetiminin girişimi ile Asansörler Kırıkkale Valiliği ilgili birimileri tarafında kontrol edilerek sağlığa uygun olmadığı gerekçesiyle 22 Nisan 2015 de kapatıldı.Ayrıca 22.06 2015 tarihinde Bahşılı Belediyesi tarafından Asansörler mühürlendi.Yükleneci firma işi daha 2 sene geçmesine rağmen eksiklikleri gerekçesiyle teslim edemedi.Asasnsörlerimizle ilgili herhangi birçalışma yapılmıyor.Son derece mağduruz.Toki`ye ve bimere yazdığımız yazılardan cevap olarak yüklenici firmaya yazdık eksiklik giderilecek deniliyor ama hiç bir faliyet yok.Aracılığınızla sesimizi duyurursanız sevinirim.

  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli